KÈNIA: La reserva del Masai Mara

girona_1990_people

setembre 27, 2021

El Masai Mara és un dels safaris més impressionants que pots fer a Àfrica. Fa frontera amb el Serengeti de Tanzània (si vols llegir la nostra experiència en aquest parc de Tanzània podeu clicar aquí), donant lloc a un dels espectacles més bonics de la naturalesa com és la gran migració de nyus i zebres que creuen durant una època de l’any la frontera i el riu Mara a la recerca de millors pastures.

Posta de sol al Masai Mara.

Cobreix una àmplia extensió de sabana africana on habiten famílies de lleons i lleones, guepards, lleopards, manades d’elefants, búfals, girafes, hipopòtams, cocodrils i grans grups d’herbívors, entre d’altres, que viuen en llibertat a banda i banda del riu Mara. Allà, els podràs veure en acció durant el seu dia a dia, alimentant-se, jugant, barallant-se, descansant i caminant pels diferents espais del Masai Mara. 

Necessitaràs més d’un dia si vols visitar les diferents zones del Masai Mara ja que, com el Serengeti, la seva extensió és immensa. És un dels llocs imprescindibles a visitar si vas a Kènia on seran molts els moments que et quedaràs impressionat de la vida salvatge i la fauna que hi trobaràs.

Lleons menjant carn fresca al Masai Mara.

Com arribar-hi?

Amb cotxe: El cotxe és el transport més fàcil per arribar a la Reserva del Masai Mara. Des de Nairobi, tardareu unes 5/6 hores, són uns 270km. Caldrà que agafeu la carretera A104 fins Limuru Town, i després girar cap a la carretera B3 fins Mai Mahiu. Un cop a Mai Mahiu, cal agafar el trencant a l’esquerra a Narok i finalment arribareu al Masai Mara.

Des del llac Nakuru, tardareu unes 6/7h, uns 280 km. Caldrà agafar la carretera A104 fins a Naivasha i desviar-se a la C88 fins a Mai Mahiu. Després girar cap a Narok per la B3 fins el Masai Mara.

Nosaltres ho vam fer des de Kericho. En aquest cas, tardareu al voltant de 4 hores si aneu directament a la Oloololo Gate. Haureu d’agafar la carretera B1 per sortir de la ciutat, i seguir per la carretera C23 fins arribar a la població de Kaplong. Allà haureu d’agafar la carretera B3 direcció Narok, i girar a la població de Chebole direcció Chebunyo, on agafaràs un últim trencant per la Chebaraa Road on al cap de 24 quilòmetres ja agafaràs una carretera sense asfaltar on et trobaràs ja animals com zebres i impales. Aquesta carretera porta directament cap a la Oloolo Gate i a la zona dels allotjaments que es troben fora el parc. Al cap de 17 quilòmetres, hauràs de fixar-te amb el mapa perquè hauràs de trencar passant per un camí poc transitat on necessitaràs 4×4. Us recomanem que poseu el Maps.me per poder arribar bé a destí.

Si ja has contractat una agència per fer el safari a la reserva, caldrà que comentis amb ells quin és el punt de recollida. Normalment és la capital, Nairobi o el punt que tu decideixis per la teva ruta que vagi bé per les dues parts.

Oloolo Gate.

Amb transport públic: Nosaltres no vam utilitzar el transport públic, però en Joan d’Against the Compass  va utilitzar-lo per arribar fins a la porta de Sekenani, a la part est de la reserva, i així fer el safari i dormir al Càmping Mara Explorers. Podeu seguir la seva fantàstica explicació de com fer-ho en aquest article seu.

Amb avió: És l’opció més cara i de luxe. Hi ha vols que connecten la capital, Nairobi amb l’aeroport de dins la reserva, el Mara Serena. No baixen dels 200/300$ per persona.

Grup d’elands al Masai Mara.

Com està dividit el Masai Mara?

Territori de la tribu massai, el Masai Mara és una Reserva Nacional. Aquesta està dividida en 2 parts que són independents una de l’altra:

  • El  Mara Triangle: està administrat des del comtat  de Transmara i ho gestiona el Mara Conservancy. És l’únic lloc on podràs dormir dins el parc. L’entrada principal per accedir a aquesta part és Oloololo Gate. A l’entrada podràs pagar l’entrada corresponent a aquesta part de la Reserva amb targeta o Mpesa. Recorda que té una durada de 24h.

Paisatge del Mara Triangle.

  • L’àrea est del riu Mara: està administrada per el comtat de Narok. És la part més gran de tota la reserva. Les seves entrades principals a aquesta part de la reserva són la Talek Gate i la Sekenani Gate.  A l’entrada podràs pagar l’entrada corresponent a aquesta part de la Reserva amb targeta o Mpesa. Recorda que té una durada de 24h.

Àrea est del riu Mara, on hi ha una major concentració d’animals.

  • L’àrea de conservació del Masai Mara: rodeja les dues parts de la reserva. Forma part de l’ecosistema de la Reserva i ajuda a la seva conservació. Hi ha molts allotjaments situats en aquesta part. Hi viu la comunitat massai.

Cada comtat rep el pagament corresponent de les entrades de forma independent, de manera que si vols accedir a l’altra part de la reserva hauràs de pagar una nova entrada. Hi ha un pont el New Mara Bridge o també conegut com Purungat Bridge, que uneix el Mara Triangle (oest) amb la part est de la reserva, que és la part més gran. Si vols accedir a l’altra part, només cal anar al pont i pagar l’entrada a la porta que trobaràs allà.

Nosaltres primer vam visitar el Mara Triangle una tarda i el matí següent. Ens quedaven unes 3h per vèncer les 24h de l’entrada. Volíem anar a la part est, a l’allotjament que teníem a prop de Talek Gate, però fer ús de l’entrada el dia següent (i així descansar una tarda). Vam demanar si era possible entrar a la part est fent ús d’aquestes 3h que ens sobraven de l’altra part i comprar l’entrada el dia següent. Ens van deixar passar, registrant-nos i deixant fer ús d’aquestes hores que ens sobraven de camí a Talek Gate.

El riu Mara.

Els animals no tenen tanques, es poden moure lliurement per totes les parts de la Reserva i l’àrea de conservació. Per tant, sempre pots tenir l’oportunitat de veure’n.  És important tenir en compte l’època de visita i les migracions per saber a on n’hi haurà més. Pregunta als ràngers de  les portes d’entrada a la reserva, ells t’informaran de quins són dels punts més fàcils per veure’n.

Girafes barallant-se al Masai Mara.

Quina és la millor època per anar-hi?

Quan preguntes a la gent local, diuen que el Masai Mara sempre es pot visitar i que sempre és un bon moment per fer-ho. Per a nosaltres seria important, evitar les èpoques de pluges que van de març a juny i també de finals d’octubre a desembre. Per tant, quedarien com a millors opcions els mesos de gener- febrer i també de juny a octubre.

També cal tenir en compte que el Masai Mara juntament amb el Serengeti, formen part d’un ecosistema comú amb migracions internes entre els dos parcs i també a les diferents zones de cadascun d’ells. Així que si vols veure depèn de quins animals és important tenir en compte a quina època hi vas i a on es troben en aquell moment.

Lleona al Masai Mara.

Si vols veure la gran migració d’animals en busca de noves pastures (explicada més a baix a l’apartat de: Què fer al Masai Mara?), normalment té lloc al juliol-agost. Tot i això, per experiència, us expliquem el perquè no està assegurada. Tot i això, anar al Masai Mara en qualsevol de les èpoques proposades serà una gran experiència i segur que veureu molts i molts animals.

Nyus al Masai Mara.

Què cal portar?

Fer un safari no es fa cada dia. Sempre quan arriba el moment dels preparatius per a fer l’equipatge apareixen alguns dubtes sobre què cal portar, si em deixo alguna cosa… Aquí teniu alguns consells que sempre van bé a l’hora de fer la motxilla o maleta quan anem de viatge, i especialment quan anem a fer un safari, que és una activitat molt específica:

  • Portar el que és just i necessari a la motxilla: Tendim a posar de tot a dins la maleta, tot i que els “per si de cas” normalment ens els podem estalviar. Hem de tenir en compte que la motxilla o la maleta que agafem sigui preferiblement de tela/lona, que no sigui rígida, ja que en els safaris no es disposa de molt espai dins del cotxe i es sol posar l’equipatge a dalt del vehicle per guanyar espai.

  • Agafar roba molt diversa: A Kènia les temperatures canvien molt durant el dia. Sol fer fresca als matins i al vespre, mentre que al migdia normalment fa molta i molta calor. Uns pantalons llargs pel matí/nit, juntament amb unes samarretes/camises de màniga llarga us protegiran del fred com també dels mosquits. És important agafar roba lleugera i còmoda, amb la que et sentis a gust i puguis fer molt tipus de moviments. A la vegada, tingueu en compte que els colors foscos, com el blau marí, atrauen als insectes, sobretot a la mosca tse-tse que és activa durant el dia. És aconsellable portar colors naturals com: el verd fosc, caqui, marró, beix…

  • Molt recomanable portar ulleres de sol, barret o mocador pel cap, crema solar i protector de llavis.

  • Incloure un impermeable dins de la motxilla: molts cops plou de forma imprevista i de cop, així que tenir un impermeable a mà pot ser útil per no acabar moll com un ànec. També va bé com a protecció del vent a les primeres hores del matí o del vespre.

  • Porta uns prismàtics bons i/o una bona càmera de fotos. Et serviran per veure molt millor els animals que trobis, que de vegades, no els trobes al costat de la carretera. Si t’agrada la fotografia, tingues en compte que és bo tenir un teleobjectiu d’uns 300, amb bateries extres de recanvi, un bon kit de neteja del material perquè hi ha molta pols, suficients targetes de memòria i alguns filtres que protegeixin també els objectius.

  • Viatja amb una bona assegurança mèdica. Nosaltres et recomanem que contractis a Chapka Assegurances, una empresa que ofereix packs a mida pel teu viatge. Si cliques aquí, tindràs un 7% de descompte.

Permisos i entrades

Visitar el Masai Mara no és barat. En general, fer un safari a Kenya és bastant car ja que el preu de les entrades és força elevat. El preu de l’entrada al Masai Mara és de 80$ per persona i dia. Cal tenir en compte que l’entrada dura 24h així que si entres a les 15h del migdia, pots entrar el dia següent al parc fins la mateixa hora.

Una forma d’economitzar la teva estada és calcular quantes entrades de 24h necessitaràs i triant molt bé el teu allotjament (si és a dins del parc, hauràs de pagar entrada a totes hores fins i tot si et prens una tarda de descans. A més, els allotjaments són més cars). Per dormir dins el parc tens un descompte de 10$ al preu de l’entrada, per tant et costarà 70$.

Si vas amb el teu vehicle, a part, cal afegir el preu d’entrada del cotxe, que són uns 400 KSH (uns 4€).

Sortida de sol al Masai Mara.

Safari per lliure o organitzat per una agència?

El Masai Mara és una de les reserves més impressionants d’Àfrica. Si vols fer un safari per lliure, ho pots fer. No hi ha cap obligació d’entrar amb guia i pots intentar descobrir per a tu mateix on són els animals. A més a més, a Kènia (a diferència de Tanzània i Uganda) l’entrada per vehicle de matrícula local o estrangera és molt barata, facilitant així que puguis accedir al parc per lliure amb el teu propi vehicle.

De totes maneres, el Masai Mara és una reserva gegant. Si viatges per lliure, potser et perdràs alguna de les parts més importants a on habiten els animals, i et perdràs pels diferents camins de la reserva.

Vista del Masai Mara des del Mara Triangle.

Al Mara Triangle, nosaltres vam entrar per lliure i sense guia amb el nostre propi cotxe. És relativament fàcil conduir per aquest tros de la reserva (no cal 4×4), els camins estan ben marcats i nosaltres vam trobar hienes, grans manades d’elefants, búfals, hipopòtams, cocodrils, girafes i lleones amb facilitat per a nosaltres mateixos. Per tant, en aquesta part pensem que no cal anar-hi amb guia.

Camins al Mara Triangle.

En canvi, a la part est de la Reserva hi ha molts més camins que no estan gaire marcats i el 4×4 és obligatori pels creuaments d’algun riu i d’alguns camins. Nosaltres vam recórrer unes hores sense guia aquesta part i ens va costar trobar alguns dels animals top. En canvi, el dia següent vam anar amb un guia dins el nostre cotxe que es coneixia la zona i vam fer un recorregut molt complet dins la Reserva on vam veure guepards, lleons, lleopards i una gran quantitat d’animals en vida salvatge. A més a més, el guia ens anava indicant els camins a seguir despreocupant-nos així d’anar mirant el mapa i podent gaudir encara més bé de la Reserva del Masai Mara.

A la carretera, hauràs d’anar a poc a poc per no atropellar els animals!

Què fer al Masai Mara?

– Gaudir de la natura fent un safari pel parc

El Masai Mara destaca per la seva diversitat natural que hi podem trobar, sobretot per la seva fauna. Podem trobar-hi els grans Big Five: l’elefant, el búfal, el lleopard, el lleó i el rinoceront. També s’hi poden veure grans manades de zebres, nyus i gaseles, girafes, hipopòtams, cocodrils, impales, 400 tipus d’aus diferents… en un paisatge de sabana africana amb planes d’extensió immensa i interminable.

Lleons jugant al Masai Mara.

Els més difícils de veure són el lleopard i el rinoceront. Nosaltres aquest últim, el rinoceront, no vam tenir la sort de veure’l al Masai Mara, però sí al llac Nakuru o a la Reserva Natural d’Ol Pejeta.

La veritat és que és impressionant la gran quantitat d’animals que vam veure. T’assegurem que veuràs molts animals, sobretot en els moments de la sortida i la posta de sol. És igual si vas sol sense un tour organitzat, mou-te per la reserva sense por, fent servir el Maps.me i seguint els consells que t’hem donat a l’apartat: safari per lliure o organitzat per una agència?

Búfals al Masai Mara.

– Veure la gran migració

La gran migració és un dels fenòmens naturals més impressionants que té lloc al Masai Mara i  a la reserva veïna de Tanzània, el Serengeti. Les dues reserves, juntament amb el cràter de l’Ngorongoro, formen part del mateix ecosistema dividit només per les fronteres polítiques que han posat els humans. Els animals no entenen de fronteres.

Cada mes de juliol, o de vegades, d’agost, els nyus i les zebres travessen el riu Mara després d’haver recorregut més de 1.000 km des del Serengeti en busca de noves i fresques pastures. Aquests animals s’alimentaran allà fins que a l’octubre, principis de novembre, tornaran d’allà on han vingut: al Serengeti de Tanzània. Si en aquesta època estàs a prop del riu Mara doncs, podràs veure com aquests animals creuen el riu lluitant per la seva supervivència mentre grans cocodrils esperen impacients el seu dinar.

Nyus al Masai Mara a l’espera de la Gran Migració.

Nosaltres vam visitar el Masai Mara a finals d’agost i no vam veure el creuament del riu. Vam intentar-ho els dos dies que vam ser allà i no va ser possible. Vam preguntar a tothom i ens van dir que aquest any anava tard. Lo sorprenent i imprevisible de la natura és això, que mai saps quan passarà o si realment aquest any tindrà lloc. Però el que és trist i pessimista és que és per culpa de la petjada humana i del canvi climàtic. La pujada de temperatures i el canvi en les estacions de pluges està fent canviar el comportament dels animals a Àfrica. Si voleu saber més sobre aquest trist tema podeu consultar aquesta notícia del País de José Naranjo i Carla Fibla.

Cocodrils al riu Mara. Nosaltres no vam veure el pas de la Gran Migració.

A on dormir?

El Masai Mara disposa d’una gran oferta d’allotjament però no totes les opcions són acceptables per a totes les butxaques. Existeixen diferents tipus d’allotjament: lodges, tented camps i càmpings.Un aspecte que cal tenir en compte és que normalment els allotjaments de fora la reserva, seran més barats que els de la mateixa categoria de dins.

És molt important abans de triar un allotjament fer una petita planificació de quina voleu que sigui la vostra ruta de safari pel Masai Mara. Aquesta ruta condicionarà els allotjaments que podreu triar i quins desplaçaments haureu de fer per començar el safari o tornar després de fer-lo al vostre allotjament.

Penseu que heu d’orientar la vostra selecció al voltant de les portes d’accés i quina part del parc voleu visitar: la part est (amb les portes de Talek i Sekenani) o la part oest, el Mara Triangle (amb la porta de Oloololo).

Allotjaments a prop de Oloololo Gate o de dins del Mara Triangle

– Enchipai lodge: Es troba situat a 20 minuts amb cotxe de la porta de Oloololo Gate, sobre una muntanya on hi viu la comunitat Masai i encarat al Masai Mara. Com us podeu imaginar té unes grans vistes a la reserva, és espectacular! Quan ens vam allotjar allà estava encara sota construcció, i vam poder acampar al seu terreny. El Lodge el prometen acabar aquest octubre. Disposarà d’unes 5 tendes amb grans vistes a la plana de la sabana del Masai Mara, piscina, restaurant, gimnàs… Totes les facilitats que el turista pugui necessitar. Un lloc de somni! Podeu contactar amb en Mike al telèfon: +254 711 222524 o bé, visitant el seu web aquí.

Foguera amb els treballadors d’Enchipai Lodge.

– Eluai Camp: És un campament que es troba a dins del Mara Triangle. Disposa d’una zona d’acampada on no hi ha cap facilitat: no hi ha dutxes ni lavabos. Cal portar el propi menjar i per a fer foc a la nit.  Té la gran avantatge que es troba a dins la reserva i té unes bones vistes, per tant podràs allargar més la teva estada a dins i no haver de calcular quant de temps tardes fins la porta de sortida abans del tancament. El preu és de 30$ per persona /nit. Cal pagar l’allotjament a l’entrada del parc i comprovar que hi hagi places lliures.

Allotjaments a prop de Talek Gate

– Cocodrile Camp: Situat just a la sortida de Talek Gate, és el campament més ben puntuat de la zona per la seva proximitat a la reserva, les vistes al riu Talek i les seves instal·lacions. Disposa de tendes moblades amb vistes al riu però també es pot acampar en una zona plena d’arbres i ombra. La zona d’acampada disposa d’un recinte on poder cuinar i lavabos i dutxes. Molt bona relació qualitat-preu, 800 KSH per persona i nit. El restaurant té una zona exterior on fer foc i veure la reserva des d’allà. El personal és molt amable i amb ganes que t’hi sentis com a casa. Podeu contactar amb ells a través de la seva web aquí, o bé amb en Brian al +254 713 538027.

Un dels allotjaments del Cocodrile Camp.

Nosaltres vam decidir acampar en aquest càmping dues nits per poder visitar la part est de la reserva. Si aneu amb el vostre vehicle i voleu un guia que us pugui anar orientant en els punts on es troben els animals podeu contactar amb en Patrick, un jove Masai molt agradable nascut al poble de Talek que es coneix molt bé tota la zona i camins. El seu telèfon és: 0700443260. Cal dir que gràcies a ell vam poder veure escenes de vida salvatge espectaculars i vam aconseguir veure el lleopard!

Amb en Patrick al Masai Mara.

– Aruba Mara Camp: Es troba a 50m de la porta de Talek. Disposa de tendes moblades on passar la nit (25-115€) i també de zona d’acampada. Els preus d’acampada són 9€ per persona. Dutxes d’aigua calenta i recinte per poder cuinar. La zona d’acampada no té gaire ombra. Podeu contactar amb ells al seu web o al telèfon:  +254 723 997 524.

Allotjaments a prop de Sekenani Gate

– Mara Explorers Camp: Està situat a 3km de la porta de Sekenani. És una bona opció si heu decidit fer una ruta motxillera per Kènia i no disposeu de vehicle propi. Podeu arribar-hi amb transport públic. Ofereixen que es pugui fer un safari amb ells. Pots portar la teva tenda de campanya o bé , pagar per dormir en una d’allà. Podeu contactar amb ells aquí o trucant al telèfon: 0706 856216.

La nostra ruta


DIA 1: La nostra ruta per la reserva del Masai Mara va començar des de la porta de Oloololo, per visitar el Mara Triangle. Vam comprar les entrades de 24h i el permís d’entrada pel cotxe amb els Rangers de la porta i ens vam disposar a entrar. Estàvem nerviosos, per fi entraríem dins una de les reserves més conegudes i amb més animals d’Àfrica!

Els primers elefants al Masai Mara.

Ja només començar el trajecte amb el cotxe, en una pista de terra molt ben cuidada, vam començar a veure animals per a tot arreu, gaseles Thompson, nyus i una gran manada d’elefants! Potser hi havia més de 40 elefants junts que es disposaven a creuar la carretera davant nostre. Vam parar el cotxe i el motor i vam gaudir de l’espectacle: mares amb cries amb enormes ullals, anaven a la cerca d’herba fresca. Després de que la reserva en rebés amb aquest regal, vam continuar el viatge, trobant unes girafes que menjaven fulles d’una acàcia just al costat del camí. Allargaven el seu coll per arribar a les fulles més tendres, amb nosaltres just al costat, que les haguéssim pogut tocar. També vam poder gaudir de manades de zebres i gaseles a cabassos, hipopòtams i cocodrils al riu prenent el sol esperant que algun nyu despistat creués per allà per dinar, facoquers rosegant arrels, etc…

Girafes al costat del camí.

Finalment, amb la posta de sol entre les muntanyes, vam sortir de la reserva i ens vam dirigir  a Enchipai lodge on ens van rebre amb una gran foguera i compartírem històries massai i catalanes amb la llum de la lluna al cel.

Foguera a l’Enchipai Lodge.

DIA 2: Ens vam aixecar aviat per estar a les 6.30 davant la porta de Oloololo un altre cop. És sabut que al matí, quan surt el sol és quan els animals estan més actius. Així que just a l’entrar, la sortida de sol amb unes acàcies i uns elefants ens va dir el bon dia. Tot seguit vam decidir-nos per passar per camins que no havíem passat el dia anterior. Una de les primeres sorpreses va ser un grup de hienes. La més gran estava situada al mig de la carretera, descansant segurament d’una nit intensa i les altres al costat, ajagudes dormint. Una hiena curiosa, de les més petites es va acostar just fins el nostre costat. Tenia aquell somriure sospitós que els ha fet agafar la “mala fama” però sabem que són molt més que això: socials i estrategues, amb un paper molt important a la cadena alimentària.

Hiena al Masai Mara.

Tot seguit, i sense estar massa recuperats del que havíem vist, vam veure sobre una roca un lleó que s’alçava sobre la sabana. Vam veure un cotxe que hi anava i nosaltres vam seguir-lo tot darrere. El lleó va marxar molt ràpidament però vam trobar-hi dues lleones que menjaven el seu esmorzar del dia. Ho havíem aconseguit, havíem vist les primeres lleones menjant del viatge!! ( El que no sabíem és que el dia següent ens sorprendria encara més).

Dues lleones al Masai Mara.

Després d’aquelles dues escenes impactants, vam intentar tenir sort per veure el creuament del riu però vam trobar-nos només amb els cocodrils i els hipopòtams del dia passat. Ens hi vam quedar una bona estona. Els hipopòtams tenen un “no sé què” que hipnotitza mirar-los. Tot seguit, vam veure uns voltors acabant-se de menjar una presa d’algun depredador que ja havia quedat tip. Es barallaven entre ells a veure qui aconseguia un millor mos.

Hipopòtams al riu Mara.

Travessant la sabana, entre manades de zebres, impales i gaseles vam arribar fins el New Mara Bridge. Allà ens van donar el vistiplau per poder fer servir les hores que ens quedaven del Mara Triangle per la part est del parc. La part est del parc no ens va rebre amb el mateix esplendor. Teníem l’adrenalina pujada del matí i esperàvem veure molts animals. Volíem acció i vam trobar pau. La sabana africana ens rebia plena de camps d’herbívors en busca de les millors pastures. Després d’aquell matí llarg i a punt d’acabar-se les primeres 24h de la primera entrada, vam decidir sortir per la Talek Gate i descansar a la tarda al Cocodrile Camp. Una cerveseta freda al vespre, va servir per concloure la jornada.

Impales al Masai Mara.

DIA 3: El dia següent va començar ben d’hora també, teníem la intenció de passar un dia complet a la reserva. Ens acompanyava un jove massai anomenat Patrick que ens faria de guia durant tot el dia. Esperàvem que amb l’ajuda d’un guia,  el dia anés millor que les primeres hores a la part est del parc que havíem fet el dia anterior. No sabíem el que ens esperava aquell dia ni el conjunt d’emocions que viuríem, però tot va començar al cap de 10 minuts d’entrar. Una manada de lleones amb els seus cadells estaven menjant-se un nyu acabat de caçar. L’escena era espectacular, els sorolls, com anaven devorant l’animal i estirant la pell per accedir a la carn, com s’anaven intercanviant les posicions perquè els cadells poguessin menjar… Ens hi haguéssim quedat tota l’estona.

Lleons esmorzant en primer pla.

Vam decidir al cap d’una bona estona de seguir camí. Ens vam endinsar per manades de búfals marcant terreny i mirant-nos amb aquella cara de pocs-amics fins que vam veure una munió de cotxes al fons. Què passava? Una cosa ben important! Un grup de quatre guepards germans travessaven la sabana. Vam arribar just al moment que pujaven tots quatre en una branca per veure més bé l’horitzó. No havíem vist mai 4 guepards junts!! El guepard és un animal solitari que només s’agrupa si és amb els seus germans. I el Masai Mara no parava d’obsequiar-nos amb més escenes com aquella!

4 dels 5 germans guepards del Masai Mara.

Encara eufòrics pel moment, vam veure a prop dos lleons mascles. Un estava menjant i l’altre, més gros, observava el seu voltant. Aquest últim era jove i imponent. Mentre estàvem observant-los, va creuar una manada d’elefants just pel costat.

El lleó mascle al Masai Mara.

El dia va anar passant amb escenes increïbles de manades d’herbívors, grups d’hipopòtams, un lleopard molt amagat dins d’un arbust que costava de veure… Fins que ja quasi al final del dia, en Patrick ens va dir que havien vist una presa de gasela sobre un arbre, senyal que un lleopard, l’aniria a buscar o estaria a prop. Teníem ganes de veure un lleopard amb claredat, així que sí, ens arriscàrem i anàrem a una punta llunyana del parc. Allà vam veure tots els altres cotxes de safari esperant al costat de l’arbre i nosaltres a l’altre costat del riu, mirant si venia per l’altre costat. I sabeu qui va tenir la sort de veure’l primer i gaudir-ne??? Doncs sí, nosaltres! I aquest cop molt a prop i vist amb claredat!

Lleopard al Masai Mara.

El Masai Mara s’acomiadava amb una gran imatge i mentre tornàvem al campament amb un somriure d’orella a orella, no ens cansàvem de repetir-nos quina sort havíem tingut!

A reveure Masai Mara!

Categories: KENIA
Etiquetes:
KÈNIA: El llac Victòria

KÈNIA: El llac Victòria

El llac Victòria és el llac interior més gran d'Àfrica i el llac tropical més gran del món. Amb una superfície de 68.800 quilòmetres quadrats, aquest gran llac africà es troba a l'Àfrica Central i es troba en una antiga conca a les fronteres de tres països: Tanzània,...

read more
KÈNIA: La reserva de Samburu

KÈNIA: La reserva de Samburu

Situat al nord de Kènia, entre Isiolo i Archer's Post, trobem una de les reserves més boniques de Kènia pel que fa a paisatge. Dividida en 3 parts diferents separades per un riu, l'Ewaso Ng’iro, proporciona una línia de vida als animals i les persones de la zona. Al...

read more
KÈNIA: L’illa de Lamu

KÈNIA: L’illa de Lamu

Lamu és un arxipèlag situat a la costa nord de Kènia, just al límit amb la frontera amb Somàlia. Està format per 6 illes: Manda, Pate, Lamu, Kiwayu, Kiunga i Lama. Les dues ciutats més grans, Lamu i Shela, es troben a l’illa de Lamu.  L’illa Manda es troba en...

read more
KÈNIA: Ol Pejeta

KÈNIA: Ol Pejeta

La reserva privada d'Ol Pejeta és un dels destins més desconeguts de Kènia. Situada a prop de la ciutat de Nanyuki, als peus del Mount Kènia, és l'únic lloc, a part del Masai Mara, on podràs veure els Big Five. A més a més, realitzen una tasca de conservació de la...

read more
KÈNIA: El Mount Kenya

KÈNIA: El Mount Kenya

El Mount Kenya és considerat la segona muntanya més alta d'Àfrica, darrere el Kilimanjaro. Envoltat d'altres pics famosos per l'escalada com el pic Batian (5.199m)  i el pic Nelion (5.188m), el més famós pels caminants és el el pic Lenana (4.985m). Si...

read more
KÈNIA: Amboseli NP, Kimana i llac Chala

KÈNIA: Amboseli NP, Kimana i llac Chala

La zona sud de Kenya és una autèntica desconeguda ja que molts tours de safaris no passen per aquesta zona perquè cau bastant lluny de la resta de punts turístics i hauràs de demanar expressament que l'incloguin dins de la ruta si realment vols anar-hi. L'altre opció...

read more
KÈNIA: El bosc de Kakamega

KÈNIA: El bosc de Kakamega

El bosc de Kakamega és l'única zona que es conserva a Kènia de l'anell de bosc tropical que creua tot Àfrica, des de Guinea a l'oceà Índic passant pel Congo. Situat a l'oest del país, és una opció força desconeguda pel que fa al turisme, però molt bonica de recórrer...

read more
KÈNIA: El llac Nakuru

KÈNIA: El llac Nakuru

El llac Nakuru és un parc nacional que destaca per la presència de flamencs, pelicans i aus. També hi pots trobar hipopòtams i manades de búfals que s'apropen a l'aigua per refrescar-se. A més a més, és dels pocs llocs de Kènia on encara es poden veure rinoceronts en...

read more
KÈNIA: Kericho i les plantacions de te

KÈNIA: Kericho i les plantacions de te

Kènia és el tercer productor mundial de te, superat per la Xina i la Índia; però, en canvi, és el país que exporta més te de tot el món. Principalment, exporta a la majoria de països aràbics i a alguns països europeus com Anglaterra. La regió principal on produeixen...

read more

0 Comments

Submit a Comment