BOTSWANA: Tips per a la conducció

girona_1990_people

febrer 10, 2021

Conduir per Botswana és totalment un repte. Ens trobem davant d’un dels països més despoblats d’Àfrica amb carreteres de sorra i parcs nacionals plens d’animals que creuarem en solitari amb el nostre 4×4. Aquí, us deixem alguns consells que us poden ser útils si viatgeu amb cotxe per Botswana:

 • A Botswana es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà també el carnet de conducció internacional. 
 • Si el teu pla és creuar algun parc nacional amb el teu cotxe, llavors és imprescindible conduir amb un 4×4. Si viatges entre les grans ciutats com Kasane-Francistown-Maun i realitzes safaris al parc amb agències externes, llavors amb un turisme és suficient. 

Chobe National Park

 • Les carreteres principals a Botswana estan asfaltades i solen ser rectes llargues i planes que passen enmig de poblats. De totes maneres, no us en fieu perquè hi ha seccions de la carretera asfaltada amb molts de sots on hauràs de disminuir dràsticament la velocitat. Vigileu també amb els animals ja que fins i tot els pots trobar als vorals de les carreteres principals del país. 
 • Cal respectar els límits de velocitat. Vigileu amb la policia i els radars, normalment es troben en els canvis de límits de velocitat com per exemple en  les entrades dels poblats on la velocitat es redueix dràsticament. Si us demanen per parar, no oblideu mai de somriure i ser amables. Normalment, funciona.

Makgadikgadi Pan

 • No conduïu de nit. Botswana és un país amb una alta concentració d’animals, i a les nits és impossible veure la fauna salvatge. A la carretera, vam trobar forces vehicles accidentats que semblaven haver tingut algun xoc amb animals. Les carreteres no estan il·luminades, i per tant, la probabilitat de xocar amb un animal salvatge és molt alta. 
 • A vegades, trobareu checkpoints situat a les carreteres principals on haureu de baixar del vehicle per a desinfectar tots els calçats que porteu per prevenir qualsevol brot de malaltia. També us poden revisar el menjar que porteu, sobretot quan creueu la frontera. 

Depressió de Mababe

 • És necessari portar el cinturó de seguretat en tot moment i revisar constantment l’estat del nostre vehicle. Reviseu constantment l’estat dels pneumàtics i també reviseu sovint la quantitat d’oli de cotxe i líquid refrigerant que teniu.
 • Mireu per quin tipus de carretera esteu circulant i així, adequeu el mode de conducció a ella. Penseu que haureu d’ajustar la pressió dels pneumàtics en cada cas: habitualment, tindreu els pneumàtics a una pressió de 2 bar quan circuleu per carreteres asfaltades; quan conduïu per carreteres de grava podeu reduir la pressió fins a 1,8 bar i així suavitzareu la conducció i garantireu una millor adherència a aquests tipus de carreteres. Finalment, quan circuleu per carreteres de sorra (sobretot en els parcs nacionals), baixeu la pressió de les rodes entre 0,8 i 1,2 bar. Porteu un bon compressor per poder adaptar correctament els pneumàtics. 

Reserva de Savuti

 • És probable que us quedeu encallats en algun moment en algun tram de molta sorra. A nosaltres ens va passar vàries vegades. No us poseu nerviosos, i feu servir la reductora amb primera i poca velocitat per sortir de l’entrellat. Si no funciona, no ho intentis moltes vegades perquè et quedaràs més encallat. Recoleu enrere i intenteu passar per algun altre traçat de la carretera. A vegades, hauràs de baixar i treure la sorra que s’ha acumulat amb una pala i fins i tot, ajudar-te amb sandtracks. En aquest cas, abans de baixar del vehicle mira al teu voltant per assegurar-te que no hi ha cap animal salvatge a prop. 
 • Quan et quedis encallat, la majoria de vegades els conductors amb els que et creuaràs t’oferiran la seva ajuda. Sigues també generós i quan trobis algú a la carretera encallat ajuda’l a fer-lo sortir. 
 • Quan condueixis amb carreteres de sorra, si pots millor fes-ho durant les primeres hores del dematí. Et recomanem que vagis seguint els traçats d’altres vehicles. Condueix a una velocitat moderada per no quedar-te encallat. En trams molt complicats, posa reductora i condueix a la mínima velocitat per sobrepassar aquell tros.  

Nxai Pan

 • Vigileu si viatgeu en temporada de pluges, ja que algunes zones es produeixen inundacions o es tallen algunes carreteres. Es recomana assegurar-se prèviament de l’estat d’aquestes, sobretot si volem creuar alguns parcs nacionals. 
 • Vigileu amb els animals que poden travessar la carretera. Creuareu parcs naturals i haureu de ser molt respectuosos amb el ritme dels animals que veureu. Sigueu pacients i gaudiu des de la distància quan un elefant creui una carretera. A aquest article dels elefants, trobareu també alguns consells sobre com adaptar la conducció quan els tens a prop. 
 • Assegureu-vos d’anar sempre amb el dipòsit de gasolina o gasoil ple. A Botswana, trobem poques gasolineres així que quan visiteu alguna de les principals ciutats com Maun, Francistown o Kasane, no dubteu en emplenar el dipòsit encara que el tingueu mig ple. 

Chobe National Park

 • És important que adquiriu un mapa del país, juntament amb mapes que funcionin per GPS, ja que a molts llocs no hi ha cobertura de mòbil. Nosaltres vam funcionar molt bé amb l’aplicació MAPS.ME. Us podeu descarregar el mapa per zones o de tot el país. A part, ens vam comprar un mapa específic de Infomap de Botswana, i als parcs nacionals també en vam adquirir algun per tenir més coneixement dels diferents trajectes i quilòmetres de distància (sobretot a la reserva de Moremi). 
 • A l’hora de planificar la vostra ruta, no mesureu els trams que volgueu fer en quilòmetres, sinó amb el temps que us diuen que trigareu. 
 • Botswana és un país segur, per la qual cosa, no heu de patir en principi per tema de robatoris enmig de la carretera. De totes maneres, sempre tingueu precaució i un ull posat a totes les vostres pertinences per evitar furts ocasionals. No deixeu objectes de valor a la vista. 

Mankwee Campsite a prop de la Reserva de Moremi

 • Porteu aigua de sobres i menjar ja que quan creueu els parcs nacionals, molts dies no trobareu civilització i estareu envoltats de fauna salvatge. 
 • Dedica un temps a assegurar-te quina companyia de lloguer de cotxe vols agafar. Has d’analitzar quin tipus de viatge vols fer i de quin pressupost disposes. Nosaltres vam anar amb un cotxe 4×4 però amb tenda a dalt. El vam llogar a Namíbia, i hauràs de demanar un document que et permet creuar cap a Botswana sense cap problema. Si vols saber-ne més sobre la nostra experiència de lloguer, clica aquí.

Banies Baobabs
Categories: BOTSWANA | INFO
Etiquetes:
BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

Benín és un país situat a la costa de Guinea que té al voltant de 12 milions d’habitants. És un país allargat amb una extensió de 114.763 km2. Ex-colònia francesa, avui en dia aquest petit país destaca per la seva gran diversitat cultural i per a tenir el vudú com a...

read more
ANGOLA: Tips per a la conducció

ANGOLA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Angola amb cotxe:  - A Angola es condueix per la dreta, com a la majoria de països europeus. El cotxes del carril contrari doncs et vindran per la teva esquerra. Cal tenir en compte aquest fet si...

read more
SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Sud-Àfrica amb cotxe:  A Sud-Àfrica es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et...

read more
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
ZIMBÀBUE: Tips per a la conducció

ZIMBÀBUE: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Zimbàbue amb cotxe:  A Zimbàbue es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et...

read more
ZAMBIA: Tips per a la conducció

ZAMBIA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Zàmbia amb cotxe:  A Zàmbia es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
INFORMACIÓ PRÀCTICA: Chapka, la nostra assegurança de viatge

INFORMACIÓ PRÀCTICA: Chapka, la nostra assegurança de viatge

Obtenir una bona assegurança de viatge és un dels aspectes més importants a l'hora d'agafar un avió o marxar de vacances. Aquesta sol cobrir qualsevol cancel·lació de vols, retards en el transport, pèrdua d'equipatge, assistència sanitària a destí i inclús la tornada...

read more
INFORMACIÓ PRÀCTICA: Visats

INFORMACIÓ PRÀCTICA: Visats

Un dels temes més importants a tenir en compte quan viatges a Àfrica són les vises que necessites per a entrar als diferents països del continent. Cada país té la seva política, i si viatges per carretera com fem nosaltres és important tenir en compte tots els detalls...

read more
BOTSWANA: Els elefants

BOTSWANA: Els elefants

La primera vegada que et trobes un elefant en un dels teus viatges per terres africanes no et deixa indiferent. És un dels animals més imponents, elegants i majestuosos que pots veure dins d’un safari. Forma part dels grans Big Five. Aquests animals que poden viure...

read more

0 Comments

Submit a Comment