ANGOLA: Tips per a la conducció

girona_1990_people

juny 14, 2022

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Angola amb cotxe: 

– A Angola es condueix per la dreta, com a la majoria de països europeus. El cotxes del carril contrari doncs et vindran per la teva esquerra. Cal tenir en compte aquest fet si vens per exemple de Namibia, ja que allà es condueix pel carril contrari, per l’esquerra (si vols consultar els tips de conducció de Namíbia clica aquí). Et caldrà també el carnet de conducció internacional. 

– Cal respectar els límits de velocitat. Vigileu amb la policia i tingueu sempre a punt els papers del cotxe. Nosaltres no vam trobar radars, però sí controls policials que et feien parar per demanar-te veure algun paper de la documentació o “aigua” (altrament dit, diners). Si us demanen per parar, no oblideu mai de somriure i ser amables. Normalment, funciona. No doneu mai diners a cap oficial perquè sí, penseu que si ho teniu tot en regla, no hi ha cap motiu perquè us multin.

– És necessari portar el cinturó de seguretat en tot moment i revisar constantment l’estat del vostre vehicle. Porteu recanvis i assegureu-vos d’ajustar la pressió de les rodes en funció del terreny on esteu. També reviseu sovint la quantitat d’oli de cotxe i líquid refrigerant que teniu.

– Mireu per quin tipus de carretera esteu circulant i així, adeqüeu el mode de conducció a ella. Molts cops aquests canvis de velocitat van també adequats amb l’estat de la carretera. Si veus que hi ha molts forats a l’asfalt, redueix i ves en compte, n’hi ha que són molt grans!

– Angola és un país gegant. Per la gran extensió de terreny que hi ha, no hi ha gaire quantitat de carreteres que connecten els diferents punts turístics, així que de vegades caldrà que facis bastants quilòmetres per arribar a lloc. Tingues en compte, tot i que no és un país que destaqui per molts peatges, que en alguns punts hauràs de pagar algun peatge en efectiu. Tingues sempre una petita quantitat de diners en efectiu i així podràs pagar el peatge sense problemes. Per exemple, per passar el pont del Riu Kwanza, cal pagar uns 500 kwanzas (uns 0.80€)  o bé per passar per la carretera de la Serra de Leba a prop de Lubango, cal pagar 150 kwanzas (uns 0.24€).

– La capital  d’Angola, Luanda, destaca per ser una gran metròpoli plena de cotxes en hora punta i on es fa difícil de vegades conduir enmig del caos. Si no hi estàs habituat, et recomanem buscar un allotjament amb aparcament i moure’s per la ciutat amb Uber o taxista. D’aquesta manera, t’estalviaràs totes les cues i també estaràs més segur ja que són ciutats que moltes vegades no recomanen conduir de nit o entrar a depèn de quins barris.

– Angola és un país que heu de vigilar amb el subministrament de gasolina i gasoil de les gasolineres. Sobretot a la part sud, ens vam trobar que hi havia gasolineres que no tenien carburant i que calia fer una distància considerable per tornar-ne a trobar. A la vegada, molts cops, es creaven grans cues d’espera a les gasolineres per poder-ne aconseguir. Així que encara que no esteu en reserva, sempre que trobeu una gasolinera poseu el carburant que necessiteu, encara que tingueu mig dipòsit. Penseu que a Angola, com a país productor de petroli, la gasolina és molt i molt barata! En el moment del nostre viatge, el preu litres estava a 135 kwanzas (uns 0.30€). Recomanem a més, portar un dipòsit de reserva, bidó extra per anar més segur en zones més remotes com en el cas d’Oncocua amb les tribus, Tombua que és la porta d’entrada del desert del Namib o bé, Malanje, la zona de les cascades de Calandula i les formacions rocoses de Pungo Andongo.

– Angola és un país que si circules amb un turisme caldrà que vigilis per a quines carreteres circules. Serà difícil passar per a la carretera de Lucira que passa per lacosta, les atraccions turístiques del desert o bé, les tribus allunyades d’Oncocua. Nosaltres t’aconsellem que si has de llogar un cotxe, preferiblement sigui un 4×4, així no tindràs problemes per circular per tot el país i no hauràs de vigilar per quines carreteres has de passar.

– És important que adquiriu un mapa del país, juntament amb mapes que funcionin per GPS. Nosaltres vam funcionar molt bé amb l’aplicació MAPS.ME. Us podeu descarregar el mapa per zones o de tot el país. Sobretot, va molt bé a l’hora de travessar una gran ciutat com pot ser Luanda o Lubango (si vols saber la nostra experiència en aquesta última ciutat, clica aquí).

– Angola és un país molt bonic per a fer amb cotxe, ja que trobaràs algunes carreteres que passen per paisatges espectaculars. Per exemple, la ruta de la costa que baixa des de Luanda a Tombua, a les portes del desert del Namib, o bé les carreteres icòniques com Serra de Leba o Fenda de Tundavala a Lubango. A més a més, podràs conduir a través del Death Acre a la Baía dos Tigres, un espai que es crea només en marea baixa i lluna plena, on passaràs entremig de l’oceà Altàntic i les dunes del desert del Namib. Una experiència única tan pel que fa per la conducció sobre dunes, com també a nivell de paisatge, espectacular!

– A l’hora de planificar la vostra ruta, no mesureu els trams que vulgueu fer en quilòmetres, sinó amb el temps que us diuen que trigareu. Angola és un país amb un gran extensió de terreny i les distàncies són bastant llargues. Pensa que de Luanda a Malanje trigaràs quasi bé tot un dia per arribar-hi i caldrà fer nit allà, o bé de Luanda a Lubango trigaràs dos dies anant tranquil·lament.  Per això hi ha gent que per a visitar la zona sud, agafa un vol intern entre Luanda i Lubango, i després lloga un altre vehicle a l’altre ciutat.

– Pel que fa a la documentació necessària per entrar amb el teu cotxe al país, és un país que no funciona amb el Carnet de Passage (CdP). Per tant, a la frontera hauràs d’expedir un permís d’importació Temporal (TIP) que té una validesa de 60 dies amb un cost de 6.340 kwanzas ( uns 9€). Per fer el Tip caldrà que portis tota la documentació del cotxe, juntament amb un document on hi hagi fotos del teu vehicle de davant, darrere i lateral. Fes-ne unes quantes còpies per si de cas. Un cop fets els tràmits, caldrà que paguis en efectiu al banc que hi ha a la frontera. Amb el comprovant del pagament, et podran expedir el TIP. Tingues en compte també, que Angola, l’assegurança COMESA no té validesa, així que hauràs de buscar una assegurança local pel teu vehicle.

Categories: ANGOLA | INFO
Etiquetes:
BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

Benín és un país situat a la costa de Guinea que té al voltant de 12 milions d’habitants. És un país allargat amb una extensió de 114.763 km2. Ex-colònia francesa, avui en dia aquest petit país destaca per la seva gran diversitat cultural i per a tenir el vudú com a...

read more
ANGOLA: Anècdotes curioses

ANGOLA: Anècdotes curioses

Sabíeu que a Angola el preu de la gasolina i el gasoil són molt barats? Angola és el segon productor de petroli d’Àfrica i el setzè productor de tot el món. L’or negre, el petroli, és el principal motor econòmic del país ja que representa el 95% dels ingressos per...

read more
ANGOLA: Lubango

ANGOLA: Lubango

Lubango, la segona ciutat més gran del país, després de Luanda es troba situada entremig de muntanyes de més de 1.700m d'alçada. És una ciutat bonica enclavada en un entorn verd d'altura. Després que colonitzadors portuguesos provinents de Madeira formessin aquest...

read more
ANGOLA: Informació pràctica i els seus imprescindibles

ANGOLA: Informació pràctica i els seus imprescindibles

Capital: Luanda Superfície: 1.247.000 km2 Habitants: 32.870.000 habitants (2020) Densitat població: 26,36 habitants per km2.  Idiomes: La llengua oficial d'Angola és el portuguès. De totes maneres, al ser un país d'una extensió tan gran de terreny, trobem fins a...

read more
ANGOLA: Les tribus del sud d’Angola

ANGOLA: Les tribus del sud d’Angola

Angola és un país amb una riquesa antropològica impensable: hi ha al voltant de 100 grups ètnics que viuen al país. D'aquests, al sud d'Angola hi conviuen diferents tribus, cadascuna amb les seves tradicions ancestrals i trets característics particulars que fan de la...

read more
SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Sud-Àfrica amb cotxe:  A Sud-Àfrica es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et...

read more
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more

0 Comments

Submit a Comment