ZIMBÀBUE: Tips per a la conducció

girona_1990_people

desembre 14, 2021

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Zimbàbue amb cotxe: 

 • A Zimbàbue es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà també el carnet de conducció internacional. 

 • Cal respectar els límits de velocitat. Vigileu amb la policia i els radars, normalment es troben en els canvis de límits de velocitat com per exemple en les entrades dels poblats on la velocitat es redueix dràsticament. En vam trobar sobretot en les carreteres principals. Si us demanen per parar, no oblideu mai de somriure i ser amables. Normalment, funciona.

 • És necessari portar el cinturó de seguretat en tot moment i revisar constantment l’estat del vostre vehicle. Porteu recanvis i assegureu-vos d’ajustar la pressió de les rodes en funció del terreny on esteu. També reviseu sovint la quantitat d’oli de cotxe i líquid refrigerant que teniu.

 • Mireu per quin tipus de carretera esteu circulant i així, adeqüeu el mode de conducció a ella.  

 • Vigileu si viatgeu en temporada de pluges, ja que algunes zones es produeixen inundacions o es tallen algunes carreteres. Es recomana assegurar-se prèviament de l’estat d’aquestes. A Zimbabwe, durant època de plugues alguns parcs estan tancats com el Mana Pools o el Matusadona; mentre que a altres s’ha d’extremar la precaució com el Chizarira o el Hwange NP.

Carretera de Zimbàbue.

 • Vigileu amb els animals que poden travessar la carretera. A la nit, molts animals, augmenten l’activitat, així que és recomanable evitar els desplaçaments de nit a carreteres en plena natura. Sobretot, a la carretera que va de Victoria Falls a Bulawayo i que passa just al costat del Hwange NP.

 • Vigileu també amb els wild dogs. Vam anar a visitar el Centre de Conservació del Hwange NP, i ens van comentar que la principal mortalitat d’aquests animals succeïa a la carretera per atropellaments de vehicles. Aquests animals els hi agrada estar a prop de carreteres, així que quan trobeu el senyal que poden haver-hi Wild dogs (aquests els trobareu al voltant de Hwange NP), reduïu la velocitat per a protegir aquest animal que es troba en perill d’extinció. Si en vols saber més sobre aquest animal, clica aquí.

Lleopard enmig d’una carretera de Zimbàbue. Si aneu a poc a poc, potser teniu la sort de veure’l!

 • Assegureu-vos d’anar sempre amb el dipòsit de gasolina o gasoil ple. A Zimbàbue, hi ha trajectes llargs en els quals no trobes cap gasolinera. Per tant, encara que estigueu amb el dipòsit mig ple, pareu a la primera gasolinera per assegurar-vos que no us quedareu tirats a la carretera.

 • A vegades, en el país hi ha escassetat de diesel. Nosaltres vam anar a algunes gasolineres que només tenien gasolina i no tenien diesel. Per sort, a prop n’hi havia alguna altra que sí que en tenien. Només ho diem perquè porteu sempre que podeu el dipòsit carregat per evitar ensurts i pregunteu a les gasolineres com està l’abastiment de diesel al país.

 • És important que adquiriu un mapa del país, juntament amb mapes que funcionin per GPS, ja que a molts llocs no hi ha cobertura de mòbil. Nosaltres vam funcionar molt bé amb l’aplicació MAPS.ME. Us podeu descarregar el mapa per zones o de tot el país.

 • A l’hora de planificar la vostra ruta, no mesureu els trams que volgueu fer en quilòmetres, sinó amb el temps que us diuen que trigareu. A més a més, hi ha trajectes que a vegades necessitaràs més d’un dia per fer-los com, per exemple, anar del Hwange NP a Kairoi (que es troba a poca distància del Mana Pools) resseguint el llac Kariba i passant per Binga. En aquest cas, nosaltres vam tardar dos dies i ens vam quedar a dormir amb wild camping al mig de la carretera.

De camí al Mana Pools, passant per una ruta de dos dies que travessa el país pel nord.

 • Per accedir a Zimbàbue amb el teu propi vehicle, has de pagar al punt fronterer una Road Tax de 10 USD que et permet transitar per les carreteres del país; a més a més d’una Carbon Tax que dependrà del tipus de vehicle amb el que transitis. Nosaltres vam pagar 10 USD pel nostre Toyota Land Cruiser. Si viatges amb Carnet de Passage (CdP), també te’l segellaran a la frontera sense haver de pagar cap cost extra com a concepte d’importació temporal de vehicle. És molt important que quan entris a Zimbàbue tinguis una assegurança del cotxe vàlida (per exemple, la COMESA), ja que d’aquesta manera t’estalvies pagar els 30 USD que et farien pagar a la frontera si no vas amb assegurança.

 • A les carreteres principals del país (normalment, catalogades com a A), trobaràs diferents peatges pel camí. Encara que hagis pagat a la frontera el Road Tax, a cada peatge s’ha de pagar 2 USD per vehicle. És un cost fix, independentment dels quilòmetres recorreguts i des d’on hagis començat a conduir. Només accepten efectiu i dòlars. Aquests peatges els trobes habitualment a les sortides i entrades de les ciutats, i si busques camins alternatius al mapa, alguns te’ls pots saltar com vam fer nosaltres.

Matobo NP.

Categories: INFO | ZIMBÀBUE
Etiquetes:
BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

BENIN: Com organitzar un viatge pel país?

Benín és un país situat a la costa de Guinea que té al voltant de 12 milions d’habitants. És un país allargat amb una extensió de 114.763 km2. Ex-colònia francesa, avui en dia aquest petit país destaca per la seva gran diversitat cultural i per a tenir el vudú com a...

read more
ANGOLA: Tips per a la conducció

ANGOLA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Angola amb cotxe:  - A Angola es condueix per la dreta, com a la majoria de països europeus. El cotxes del carril contrari doncs et vindran per la teva esquerra. Cal tenir en compte aquest fet si...

read more
SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

SUD-ÀFRICA: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Sud-Àfrica amb cotxe:  A Sud-Àfrica es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et...

read more
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
ZIMBÀBUE: Gossos salvatges

ZIMBÀBUE: Gossos salvatges

Els gossos salvatges són uns animals que hem descobert en aquest gran viatge. Coneixíem l’existència d’ells però no sabíem res sobre ells. I realment, són uns animals sorprenents que han acabat estant a les llistes dels nostres preferits. Voleu saber per què? - Tots...

read more
ZIMBÀBUE: Anècdotes curioses

ZIMBÀBUE: Anècdotes curioses

- Sabíeu que Zimbabwe té una de les taxes d'alfabetització més altes del continent africà? Amb un 90% de taxa d'alfabetització, Zimbabwe és un dels països africans amb aquesta ratio més alta. La gran inversió amb educació i docents realitzada des de la independència...

read more
ZIMBÀBUE: Informació pràctica i els seus imprescindibles

ZIMBÀBUE: Informació pràctica i els seus imprescindibles

Capital: Harare Superfície: 390.757 km2 Habitants: 14.645.468 habitants (2019) Densitat població: 37,48 habitants per km2.  Idiomes: A Zimbàbue, trobem 16 idiomes oficials, entre els quals destaquen l'anglès, el shona i el ndebele. El shona és l'idioma local més...

read more
ZIMBÀBUE: Great Zimbabwe i el llac Mutirikwi

ZIMBÀBUE: Great Zimbabwe i el llac Mutirikwi

Les ruïnes del Great Zimbabwe, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per l'UNESCO el 1986, són una de les atraccions principals del país que es troben localitzades a prop de la població de Masvingo. Aquesta antiga ciutat és considerada el jaciment històric més...

read more

0 Comments

Submit a Comment