MALAWI: Tips per a la conducció

girona_1990_people

gener 28, 2022

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Malawi amb cotxe: 

– A Malawi es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà també el carnet de conducció internacional. 

– Cal respectar els límits de velocitat. Vigileu amb la policia i tingueu sempre a punt els papers del cotxe. A Malawi, vam trobar molts controls policials amb càmeres que es situaven, sobretot, a les entrades i sortides dels pobles i ciutats. A part, la policia realitzar molts de controls per a revisar que tota la documentació està en regla. Nosaltres teníem la COMESA caducada, i ens van multar ja que és obligatori circular amb una assegurança del vehicle pel país. Si us demanen per parar, no oblideu mai de somriure i ser amables. Normalment, funciona. No doneu mai diners a cap oficial perquè sí, penseu que si ho teniu tot en regla, no hi ha cap motiu perquè us multin.

– És necessari portar el cinturó de seguretat en tot moment i revisar constantment l’estat del vostre vehicle. Porteu recanvis i assegureu-vos d’ajustar la pressió de les rodes en funció del terreny on esteu. També reviseu sovint la quantitat d’oli de cotxe i líquid refrigerant que teniu.

– Mireu per quin tipus de carretera esteu circulant i així, adeqüeu el mode de conducció a ella. A Malawi, moltes carreteres destaquen per tenir grans forats. Per tant, si veus que hi ha molts forats a l’asfalt, redueix i ves en compte, n’hi ha que són molt grans!

– A Malawi trobaràs alguns peatges que s’han de pagar en efectiu. Aquests estan principalment a la carretera que va de Lilongwe a Blantyre o Liwonde. Els peatges tenen un cost de 1.000 MKW (al voltant de 1,10 euros).

– A l’entrada de les grans ciutats, com Lilongwe o Blantyre, trobaràs certes retencions. Per Lilongwe, per exemple, hi ha una circumval·lació que passa pels afores de la ciutat i així evites entrar al centre, sobretot a la zona del mercat, on l’aglomeració de vehicles i persones és molt notòria.

– Si condueixes per Blantyre, et recomanem que et fixis bé amb el sentit de circulació dels carrers, ja que té una disposició una mica estranya amb carrers en diferents sentits que no tenen certa lògica.

– Si condueixes per Zomba, sobretot vigila quan surtis del Pakachere Lodge per no agafar un carrer que és direcció prohibida. A vegades, la gran quantitat de gent fa que et despistis i passis per aquest carrer, i justament al final, quan s’incorpora a la carretera principal al costat de la comissaria, hi ha sempre control policial i aprofitaran per posar-te una bona multa.

– Malawi és un país que pots fer tranquil·lament amb un turisme. No et caldrà utilitzar 4×4. Això, sí, no podràs conduir per la Gorodi Road, que va de Chitimba a Livingstonia; ni tampoc accedir al Nyika NP.

– És important que adquiriu un mapa del país, juntament amb mapes que funcionin per GPS. Nosaltres vam funcionar molt bé amb l’aplicació MAPS.ME. Us podeu descarregar el mapa per zones o de tot el país.

– Si voleu visitar la illa de Likoma, podeu deixar el cotxe a Monkey Bay o a Nkhata Bay i agafar el ferri des d’aquestes poblacions. Nosaltres vam dormir al Butterfly Space de Nkhata Bay, que ens va deixar tenir el cotxe al seu aparcament de forma gratuïta. D’aquesta manera, pots anar a descobrir aquesta illa sense haver de patir pel teu vehicle.

– Malawi és un país molt bonic per a fer amb cotxe, ja que trobaràs algunes carreteres que passen per paisatges espectaculars. Per exemple, la Gorodi Road que puja de Chitimba a Livingstonia, la ruta panoràmica que puja al Zomba Plateau, la ruta interior que va de Dedza a Golomoti i que és una drecera per anar fins a la zona de Cape Maclear i Monkey Bay, o la carretera que va de Blantyre a Nchalo.

– A Malawi heu de vigilar la conducció si esteu al país durant l’època de pluges. Moltes vegades, les pluges torrencials inunden carreteres i, fins i tot, trenquen algun pont. Nosaltres ens vam quedar encallats anant cap a Nchalo, perquè un pont es va trencar i la gent local hi anava posant pedres per reconstruir-lo demanant una propina a tots els que volien passar per allà per la seva feina.

– Pel que fa a la documentació necessària per entrar amb el teu cotxe al país, podràs utilitzar el Carnet de Passage (CdP) per tal d’evitar una taxa d’importació temporal a les aduanes de 20.000 MWK. A més a més, hauràs de pagar una Road Tax de 20 USD (que has de pagar en efectiu) i un Carbon Tax que depèn de la capacitat del motor del teu vehicle. Per exemple, nosaltres amb el nostre Toyota vam pagar 11.500 Kwachas en efectiu, per tenir un vehicle amb una potència entre 2000 i 3000 cc. Tingues en compte també, que a Malawi és obligatori viatjar amb assegurança. Nosaltres et recomanem que vagis amb la COMESA, que també et servirà per altres països com Tanzània, Zàmbia, Zimbabwe o Uganda. Si no, hauràs de fer una assegurança local a la frontera, on els preus solen ser més cars. Com que a nosaltres la policia ens va enganxar amb l’assegurança caducada, vam haver de pagar una multa i anar fins a Mzuzu per fer una assegurança local (amb l’empresa Prime Insurance) de 24.000 MKW.

Categories: MALAWI
Etiquetes:
MALAWI: Anècdotes curioses

MALAWI: Anècdotes curioses

Malawi i la seva gent són coneguts com el "cor càlid d'Àfrica". Sabeu per què? Malawi és conegut internacionalment com "el cor càlid d'Àfrica". El motiu? La seva gent. Quan recorris aquest país, quedaràs sorprès de l'amabilitat i hospitalitat dels seus habitants, que...

read more
MALAWI: La illa de Likoma

MALAWI: La illa de Likoma

La illa de Likoma és un dels llocs que més ens van agradar durant el nostre viatge a Malawi. És una petita illa situada al centre del llac Malawi, a molts pocs quilòmetres de la costa moçambiquesa del llac. De fet, juntament amb la illa de Chizumulu, aquests dos...

read more
MALAWI: Cape Maclear i Monkey Bay, el llac Malawi

MALAWI: Cape Maclear i Monkey Bay, el llac Malawi

Cape Maclear (conegut també com a Chembe) i Monkey Bay són dues poblacions que es troben situades al sud del llac Malawi. Són una de les destinacions més populars del llac Malawi, ja que hi trobem el seu parc nacional i un ambient africà i local molt autèntic....

read more
Malawi: El Mount Mulanje

Malawi: El Mount Mulanje

La zona de Mulanje és on trobem els pics més alts de Malawi. Situat entre Blantyre i Zomba, i molt a prop de la frontera amb Moçambic, trobem aquest massís que s’imposa majestuosament en el sud del país. Una zona rural, que destaca per les seves plantacions de te i...

read more
MALAWI: Zomba

MALAWI: Zomba

Al sud de Malawi, entre Blantyre i Liwonde, trobem la ciutat de Zomba. Aquesta va ser la capital de Nyasalandia, l’antiga colònia britànica, i també de Malawi durant els seus primers deu anys de la independència (de 1964 a 1974). Després, la capital es va traslladar a...

read more
MALAWI: Liwonde NP

MALAWI: Liwonde NP

El Liwonde NP és un dels pocs parcs nacionals de Malawi on trobaràs animals salvatges. Amb una superfície de 550 quilòmetres quadrats, es tracta d’una reserva relativament petita situada a 6 quilòmetres de la població de Liwonde i a uns 160 quilòmetres de Blantyre, la...

read more
MALAWI: Livingstonia

MALAWI: Livingstonia

Livingstonia és una ciutat situada al nord de Malawi i que va ser un dels assentaments més importants en la història del país, perquè allà s’hi van establir els missioners anglicans escocesos que buscaven refugi a finals del segle XIX del paludisme que van patir a les...

read more
MALAWI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

MALAWI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

Capital: Lilongwe Superfície: 118.484 km2 Habitants: 18.628.747 habitants (2019) Densitat població: 157,23 habitants per km2.  Idiomes: La llengua oficial de Malawi és l'anglès, ja que aquest país va ser colònia britànica. El chichewa és l'idioma princiañ que es...

read more

0 Comments

Submit a Comment