BOTSWANA: Informació pràctica i els seus imprescindibles

girona_1990_people

gener 10, 2021

Capital: Gaborone

Superfície: 581.730 km2

Habitants: 2.254.000 habitants (2018)

Densitat població: 3,87 habitants per km2. 

Idiomes: Idioma oficial és l’anglès, tot i que bona part de la població parla el Setsuana. A part, trobarem altres idiomes entre la població de Botswana com el bantú i les llengües khoisànides utilitzades sobretot pel poble San.  

Moneda: La moneda oficial del país és el Pula (BWP). Al canvi, 1 euro són 13 BWP. Pots mirar el canvi actual, al següent enllaç.

Clima: 

Conducció carreteres: Conduir per Botswana és tot un repte. Les carreteres que creuen els parcs nacionals són de sorra i terra on el 4×4 serà imprescindible per a poder conduir i gaudir de la fauna salvatge en primer pla. Entre les grans ciutats com Kasane, Francistown, Gaborone o Maun, les carreteres són asfaltades amb rectes llargues i planes i on haureu de vigilar amb els sots inesperats que us faran reduir dràsticament la velocitat. Una de les principals causes dels accidents a Botswana és el xoc contra animals. Per això, sigueu prudents i no conduïu de nit. 

Si cliques aquí podràs llegir els TIPS principals per viatjar amb cotxe a Botswana. 

Internet / targeta SIM: Botswana és un dels països africans amb més presència d’elefants. És un país ple de parcs nacionals espectaculars on en bona part d’aquests no trobaràs cobertura perquè es troben al mig del no-res. Botswana és un país bastant deshabitat, però a on, fora de certes zones com el Kalahari, la part del Chobe i el Okavango, i Khubu Island, hi trobaràs bones connexions. La major part d’establiments solen disposar de wifi. De fet, en aquest any sabàtic, com que hi vam estar poc temps al país (que ja havíem visitat l’any 2019) vam decidir no comprar cap targeta SIM.

Visa: Pels passaports espanyols, no és necessari tenir una visa per a entrar al país com a turista. Et permeten una estada màxim de 90 dies al país.

Pressupost: En total, vam estar 7 dies a Botswana durant dues entrades al país que vam fer durant el nostre any sabàtic a Àfrica. El primer cop vam entrar al novembre del 2021, a on vam tornar a visitar el Chobe NP i vam fer ruta cap a Sud-Àfrica; i el segon cop el vam creuar durant el mes de febrer del 2022 per tal de dirigir-nos a Malawi. En total, vam gastar 762,72 euros per dues persones. A continuació, teniu desglossat totes les despeses de Botswana:

QUÈ VEURE A BOTSWANA?

1.- PARC NACIONAL CHOBE i RESERVA DE SAVUTI 

És un dels parcs naturals que més ens ha agradat fins ara per tot el que comporta: un repte al volant, uns paisatges de somni i animals de tot tipus a tot arreu. Aquest parc natural d’uns 10.000 km quadrats que reuneix la població d’elefants més gran del món, uns 120.000 exemplars, és un dels safaris més bonics que es poden fer a Botswana. El parc, rep el nom del riu que el travessa, el Chobe, on s’hi poden veure els 5 big five i on travessar-lo suposa un aventura amb el teu 4×4. No us perdeu la part de Savuti, que té la més alta concentració de vida salvatge de tot el parc, on podreu observar lleons, guepards, wild dogs, hienes, etc… Si podeu, dormiu-hi!

2.- CASCADES VICTÒRIA (creuant frontera a Zimbabwe)

Les cascades Victòria és un dels espectacles de la natura que no deixa indiferent a ningú. Descobertes per Livingstone, les va anomenar així en honor a la reina d’Anglaterra. Aquests salts d’aigua, situats al riu Zambezi, que marquen la frontera entre Zàmbia i Zimbabwe, tenen una amplada de 1.700m, fent-les les cascades més amples de tot el món. Són una de les principals atraccions turístiques de l’Àfrica austral i fan que no puguis perdre-te-les des d’una excursió d’un dia des de Kasane (Botswana). 

3.- RESERVA NATURAL DE MOREMI

Moremi és una reserva natural ubicada al famós i estrany Delta de l’Okavango. Aquesta reserva limita al nord-est amb el parc nacional del Chobe. El paisatge d’aquest parc és molt diferent als altres, perquè alterna la plana fluvial amb canals d’aigua, amb terrenys de terra més extensos (sobretot a l’època seca), fent d’aquest parc un dels millors de Botswana per divisar fantàstics paisatges. És en aquesta reserva, on podràs gaudir de la conducció en 4×4 de forma salvatge travessant-lo de Nord a Sud amb el teu propi cotxe; o, sinó, podràs reservar un safari des de la població més pròxima, Maun. 

4.- DELTA DE L’OKAVANGO 

El delta de l’Okavango és el delta interior més gran de tot el món. És un oasi de vida enmig d’un territori semiàrid desembocant al desert del Kalahari. És un paradís de la terra per veure vida salvatge, des dels big Five, 1.300 espècies de plantes i arbres, 460 d’aus, nombrosos herbívors, etc. La millor manera per fer-se una idea d’aquest delta és sobrevolant-lo amb una avioneta. Es pot fer des de la població pròxima, Maun, que també és la porta d’entrada a la Reserva Natural de Moremi, situada al delta. Una experiència única que et permetrà veure aquesta meravella natural en vista d’ocell!

5.- DESERT DEL KALAHARI

Aquest desert d’uns 500.000 km quadrats al país, ocupa el 70% de l’extensió del país (a part d’una part de Namíbia i Sud-Àfrica) i va ser un dels deserts habitats des de l’època dels primers homínids. Al centre de Botswana, hi ha la Reserva de Caça del Kalahari Central, la segona més gran del món on es possible trobar-se amb la tribu dels bosquimans (per a saber-ne més, cliqueu aquí), un poble nòmada amb els seus ramats de bestiar, com també veure la rica vida salvatge que hi habita: antílops, girafes, lleons, elefants, zebres, springbok, oryx… Per a fer un safari pel Kalahari,no has d’oblidar, que vas a una de les zones més extremes del planeta, i que necessites preparar-ho amb antelació i fer-ho amb prudència, portant molta aigua i combustible, com també telèfon per satèl·lit per si tens alguna averia. Nosaltres per temps i experiència (era el primer safari que fèiem, i a més amb el nostre propi cotxe), no ens vam atrevir a endinsar-nos al parc. 

6- NXAI PAN NATIONAL PARK

És un dels parcs nacionals de Botswana i forma part de la zona de conservació transfronterera del riu Kavango i el Zambezi. Està format per salines que atrauen a molta vida salvatge sobretot durant l’època de pluges i després d’aquesta. El paisatge és molt curiós, donant peu a alguns miratges i a on s’hi poden veure grans baobabs. 

7- MAKGADIKGADI PAN NATIONAL PARK i KUBU ISLAND

És una de les extensions de salt més gran de tot el món provinent d’aigua salada d’un llac que es va evaporar, d’uns 16.000 km quadrats. Aquest parc està envoltat pel desert del Kalahari, i a l’oest té el Delta de l’Okavango. En època de migració, s’hi poden observar milions de flamencs alimentant-se de crustacis que sorgeixen per les pluges. És un bon lloc per trobar-se a un mateix enmig de la solitud del paisatge, conduir per un terreny d’horitzó infinit, veure cels espectaculars i trobar pau en una illa de baobabs situada al mig del parc, la illa de Kubu. Allà, t’aconsellem que hi passis un dia, observant la immensitat del desert en aquest lloc considerat sagrat per la gent local. 

8.- TSODILO HILLS

És un dels llocs històrics més antics del món, declarat Patrimoni de l’Unesco, que destaca per la seva alta concentració de pintures rupestres fent-lo agafar el sobrenom del “Louvre del desert”. Es conserven més de 4.500 pintures rupestres en una extensió de 10 km quadrats, format per uns quatre turons que s’eleven sobre el desert. El lloc té molta importància espiritual pel poble San, fent d’aquest un lloc sagrat, anomenant-les les muntanyes dels Déus.  Nosaltres no vam poder visitar-les, perquè està situat a l’extrem nord-est del país, i no ens donava temps pels dies que teníem de vacances però vam trobar gent que ens el va recomanar i ens van aconsellar que féssim una caminada per aquelles muntanyes (hi ha diferents rutes disponibles totes accessibles i senzilles, una de les aconsellades és el Rhino Trail). L’import de l’entrada va directe a la comunitat. Es recomana pagar un guia per tal que t’expliqui el significat de les pintures. 

Categories: BOTSWANA
Etiquetes:
BOTSWANA: Els elefants

BOTSWANA: Els elefants

La primera vegada que et trobes un elefant en un dels teus viatges per terres africanes no et deixa indiferent. És un dels animals més imponents, elegants i majestuosos que pots veure dins d’un safari. Forma part dels grans Big Five. Aquests animals que poden viure...

read more
BOTSWANA: La història dels bosquimans

BOTSWANA: La història dels bosquimans

Els bosquimans, també coneguts com el poble San, són considerats la tribu més antiga que encara existeix avui al món. Segurament, els haureu vist a moltes fotografies amb els seus cossos d’estatura menuda quasi nus cobrint les parts íntimes amb pells d’animals, la...

read more
BOTSWANA: Chobe National Park i Reserva de Savuti

BOTSWANA: Chobe National Park i Reserva de Savuti

El Chobe és un dels parcs naturals més emblemàtics d’Àfrica. Amb una extensió de més 10.000 km2, és un dels llocs del món amb la població més extensa d’elefants (al voltant d’uns 120.000 exemplars) i a on podràs tenir l’oportunitat de veure els big five.  Mapa...

read more
BOTSWANA: La màgia dels baobabs

BOTSWANA: La màgia dels baobabs

Els baobabs són arbres impressionants i bells. Quan en veus un, no et pots quedar indiferent. Al llarg dels diferents trajectes a Àfrica, a part de la fauna, destaquen aquests magnífics arbres curiosos i místics a la terra on habiten.  El baobab, és el nom comú...

read more
Cascades Victòria

Cascades Victòria

Un dels espectacles naturals més impressionants del planeta que es poden visitar avui en dia són les Cascades Victòria, situades al riu Zambezi i que separen les poblacions de Victoria Falls (Zimbabwe) i Livingstone (Zàmbia). Accessibles també des de Kasane (Botswana)...

read more
BOTSWANA: Reserva de Moremi

BOTSWANA: Reserva de Moremi

Moremi és una reserva natural d’uns 3.900 km2 ubicada al centre i a l’orient del Delta de l’Okavango. Limita al nord amb les àrees de Savuti i Linyanti del Parc Nacional del Chobe. Està formada per diferents rius com el Khwai; pantans; bancs de sorra, boscos frondosos...

read more
BOTSWANA: Anècdotes curioses

BOTSWANA: Anècdotes curioses

- Sabíeu que Botswana és el país on hi ha més exemplars d'elefants del món? Es diu que hi ha al voltant de 130.000 elefants, una tercera part de tots els que habiten a Àfrica. En veuràs molts als parcs nacionals i a les reserves, però també te’ls podràs trobar ben a...

read more
BOTSWANA: Delta del Okavango i Maun

BOTSWANA: Delta del Okavango i Maun

Quan comences a buscar informació sobre Botswana i què veure en aquest fantàstic país, descobreixes que és un dels millors països per a veure la natura en estat salvatge i meravellar-te de les coses noves que aprens dia rere dia d’aquesta.  Una d’elles i que per...

read more
BOTSWANA: Tips per a la conducció

BOTSWANA: Tips per a la conducció

Conduir per Botswana és totalment un repte. Ens trobem davant d’un dels països més despoblats d’Àfrica amb carreteres de sorra i parcs nacionals plens d’animals que creuarem en solitari amb el nostre 4x4. Aquí, us deixem alguns consells que us poden ser útils si...

read more
BOTSWANA: Makgadikgadi Pan i Kubu Island

BOTSWANA: Makgadikgadi Pan i Kubu Island

Al centre de Botswana trobem una zona geogràficament molt interessant, una gran salina que s’extén 12.000 km². Aquesta salina està dividida per la carretera principal que va des de Maun fins a Nata, formant dos Parcs Nacionals: el Parc Nacional Nxai Pan i el Parc...

read more

0 Comments

Submit a Comment