ESWATINI: Phophonyane Falls

girona_1990_people

desembre 29, 2021

Aquestes cascades estan situades a dins d’una reserva privada natural petita d’unes 500 hectàrees, la reserva natural del Lodge que rep el mateix nom que les cascades: Phophonyane Falls Lodge.

Aquesta reserva té paisatges fantàstics. La travessa el riu Phophonyane pel mig que va creant piscines i cascades a les roques, entremig de boscos i turons. Hi ha diferents camins per a fer diversos recorreguts per a la zona travessant el riu, pujant muntanyes, creuant boscos… En aquesta zona a més, s’hi poden trobar les roques més antigues del món datades amb 3.550 milions d’anys.

Phophonyane Falls.

El recorregut més típic és un camí circular per anar a veure les cascades. A la recepció del Lodge et donaran un mapa amb diferents indicacions per tal de poder fer tota la volta circular i veure les cascades des de diferents perspectives. Aquestes cascades fan 80 metres d’alt i són realment espectaculars!

Phophonyane Falls.

Com arribar-hi?

Per arribar a les cascades Phophonyane, cal que condueixis des de la frontera de Jeppes Reef (Sud-àfrica)- Matsamo (Eswatini) per la carretera MR1 uns 28km.

Trobaràs un trencant a la dreta per arribar-hi amb un cartell ben indicat. Després la carretera es converteix amb carretera de terra però amb bon estat fins la porta del Lodge. Allà podràs aparcar el teu cotxe i dirigir-te a la recepció de l’allotjament on podràs pagar l’entrada a la reserva i t’aconsellaran sobre la ruta que vols fer.

Entrada al Phophonyane Falls Lodge.

Permisos i preus

El preu per entrar a la reserva natural de Phophonyane és de 50R per persona. Pensa que l’entrada et val per tot el dia. Hi ha molta gent local que hi va a passar el dia als caps de setmana amb la família, ja que s’hi poden fer diferents rutes, banyar-s’hi i també hi ha zona de  pícnic on poder dinar.

Recepció on pagaràs l’entrada per accedir al Phophonyane Falls.

Què fer a les Phophonyane Falls?

Bàsicament el que s’hi pot fer és gaudir d’aquest fantàstic indret enmig de muntanyes i boscos. Si tens sort i ha plogut una mica els dies abans, trobaràs força cabal al riu i veuràs les cascades en el seu esplendor. 

Phophonyane Falls.

El recorregut a peu que hi va és molt senzill i apte per a tots els públics. A l’entrada et donaran un mapa i t’explicaran com arribar-hi. El camí hi ha algun moment d’una mica de pendent, però hi han construït uns escalons pels quals podràs baixar més fàcilment fins al curs del riu. T’aconsellem que portis roba i sabates còmodes per caminar. Tot i estar a sota els arbres, també et recomanem que portis aigua i alguna cosa per a menjar. 

Camí per accedir al Phophonyane Falls.

Hi ha molta gent local que els dies de festa ve a la reserva a passar el dia i a fer un pícnic. Recorda també a portar una bossa d’escombraries per guardar-hi les teves deixalles i poder deixar el lloc intacte les tal com estava.

Les Phophonyane Falls són una bona parada de camí a la reserva natural de Malolotja o a la vall d’Ezulwini (si vols saber la nostra experiència en aquesta vall, pots clicar aquí) on podràs començar a gaudir de la naturalesa que té aquest petit país i que no ens ha deixat de sorprendre a nosaltres. A més, si t’agrada caminar és el paradís perfecte per passar-hi uns dies.

Phophonyane Falls amb tota la família.

Categories: ESWATINI
Etiquetes:
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
ESWATINI: Anècdotes curioses

ESWATINI: Anècdotes curioses

- Sabíeu que l'actual Eswatini abans era coneguda com Swazilandia? L'abril del 2018 Swazilandia va canviar de nom i es va passar a dir Eswatini, encara que avui en dia molta gent encara coneix aquest país com a Swazilandia. El motiu del canvi és principalment...

read more
ESWATINI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

ESWATINI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

Capital: Mbabane Superfície: 17.364 km2 Habitants: 1.148.130 habitants (2019) Densitat població: 66,12 habitants per km2.  Idiomes: Els idiomes oficials d'Eswatini són l'anglès i el swazi. Penseu que en aquest país, el 90% de la població pertany al mateix grup...

read more
ESWATINI: La vall d’Ezulwini

ESWATINI: La vall d’Ezulwini

La vall d’Ezulwini és un dels llocs més bonics d’Eswatini. És una parada obligatòria per a conèixer de més a fons la cultura d’un dels països més tradicionals del continent. Seu de la monarquia absoluta parlamentària, aquesta vall també és coneguda com la Vall del...

read more
ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

La reserva de Mlilwane, també coneguda com el paradís exterior d’Eswatini, és un espai de conservació de 4.560 hectàrees que es troba situada a la vall d’Ezulwini. El nom Mlilwane vol dir petit foc en la llengua local, i el nom va sorgir a partir dels nombrosos...

read more
ESWATINI: Hlane Royal National Park

ESWATINI: Hlane Royal National Park

L’Hlane Royal National Park és el parc per excel·lència d’Eswatini. És el parc més gran de tot el país amb unes 30.000 hectàrees. Antigament el parc havia servit com a àrea privada de caça del rei fins que el rei Mswati III el va protegir. Actualment el parc el...

read more

0 Comments

Submit a Comment