ESWATINI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

girona_1990_people

desembre 29, 2021

Capital: Mbabane

Superfície: 17.364 km2

Habitants: 1.148.130 habitants (2019)

Densitat població: 66,12 habitants per km2. 

Idiomes: Els idiomes oficials d’Eswatini són l’anglès i el swazi. Penseu que en aquest país, el 90% de la població pertany al mateix grup ètnic, que és el swazi. Per tant, no trobem molta varietat de llengües com si que passa a la majoria de països africans.

Moneda: La moneda oficial del país és el Lilangeni (SZL). De totes maneres, també s’utilitza el Rand sud-africà (R). De fet, 1 Lilangeni equival a 1 Rand, i per tant les dues monedes tenen el mateix valor i podràs pagar amb qualsevol d’elles. Al canvi, 1 euro són 18 SZL. Pots mirar el canvi actual, al següent link.

Clima: A Eswatini, trobem una època de pluges durant el seu estiu (de novembre a març aproximadament) on cauen ruixats i les tempestes poden ser generalment fortes. Durant aquesta època, el paisatge es torna més verd i els dies són més càlids. Nosaltres vam patir dues tempestes (totes a la tarda-vespre) durant la setmana que vam visitar el país; i, en aquests casos, l’endemà es feia complicat conduir per alguns dels camins dels parcs nacionals com l’Hlane Royal NP. En canvi, durant el seu hivern (de maig a setembre), el clima és més sec i és més fàcil veure animals a prop de les basses d’aigua.

Conducció carreteres: Eswatini és un país petit i muntanyós, on trobem unes carreteres generals que estan en bon estat. Per exemple, la que travessa el país per Mbabane i Manzini és una autovia de dos carrils que està molt bé. De totes maneres, en algunes carreteres secundàries has d’anar a poc a poc perquè, malgrat estar asfaltades, trobaràs diferents forats que et faran reduir dràsticament la velocitat. Ves en compte, i intenta evitar-los! La zona de la vall d’Ezulwini és molt tranquil·la pel que fa a la conducció; mentre que si t’apropes a algunes de les grans ciutats com Mbabane o Manzini, allà hi ha molt més trànsit i, per tant, has de tenir més paciència. En general, al ser un país petit de pocs habitants, no vam trobar gaires cues i la conducció va ser molt plàcida entremig de valls, muntanyes i paisatges molt bonics.

Internet / targeta SIM: Eswatini és un país petit que disposa de les seves pròpies empreses de telecomunicacions, com ara MTN Eswatini o Eswatini Mobile. Si ja disposes de MTN Sud-àfrica, no podràs fer servir aquesta SIM a Eswatini. Per tant, podràs comprar la targeta i diferents paquets de dades i trucades a les diferents botigues de les empreses teleoperadores que trobaràs a la zona de Mbabane o Manzini, entre d’altres. Com que nosaltres vam estar només 5 dies al país, vam decidir no comprar cap targeta SIM. Només vam pagar un paquet wifi a l’Hlane NP per enviar una felicitació d’aniversari per telèfon. El wifi ens va costar 50 Rands (uns 1,50€) per unes dades limitades d’Internet.

Visa: Pels passaports espanyols, no és necessari tenir una visa per a entrar al país com a turista si la teva estada és inferior a 30 dies.

Pressupost: En total, vam estar 5 dies a Eswatini i vam gastar un total de 138,92 euros per persona. Cal dir, però, que per tema allotjaments ens van convidar de forma gratuïta a canvi de fer promoció a la nostra web dels diferents punts turístics del país. A continuació, teniu desglossat totes les despeses de Eswatini:

QUÈ VEURE A ESWATINI?

1.- PHOPHONYANE FALLS

Aquestes cascades de 80 metres d’alçada i situades al nord-oest del país es troben dins una petita reserva natural que rep el mateix nom. Són una de les demostracions de la bellesa natural que té aquest país. Aquesta reserva amb paisatges fantàstics, la travessa un riu que va creant diferents salts d’aigua i piscines d’aigua naturals que podràs recórrer a peu a través de diferents camins i rutes. Una bona parada si arribes al país a través del pas fronterer de Jeep’s Reef.

2.- LA VALL D’EZULWINI

Aquesta vall es troba situada entre les dues principals ciutats del país: Mbabane i Manzini. També coneguda com a vall del cel, allà podràs endinsar-te plenament dins la història de la cultura swazi visitant alguns dels seus poblats tradicionals o el museu nacional a Lobamba, on també es troba el parlament i la residència reial. A part, té un entorn molt bonic per a gaudir de diferents excursions com la visita a les Mantenga Falls o l’ascens al Sheba’s Breast amb unes vistes espectaculars. Aquesta vall és per estar-s’hi uns dies i gaudir dels mercats artesanals, de la bellesa del paisatge i de la calidesa de la seva gent. 

3.- MLILWANE WILDLIFE SANCTUARY

Aquest sanctuari és una de les reserves més importants del país. És un espai de conservació que es troba a la vall d’Ezulwini i que han anat repoblant amb gran quantitat d’herbívors i antílops. L’entorn és molt bonic, amb prats verds, boscos de pins i muntanyes de roca com la llegendària Execution Rock. Allà, podràs gaudir de caminades al costat dels animals, observació d’aus, basses d’aigua amb tortugues i cocodrils, rutes amb bicicleta, passejades amb cavall, miradors amb vistes panoràmiques precioses i un bon restaurant on poder tastar diferents carns d’antílop. 

4.- HLANE ROYAL NATIONAL PARK

És el parc per excel·lència d’Eswatini amb una extensió d’aproximadament 30.000 hectàrees. S’hi poden veure 4 del Big Five on destaca principalment la facilitat de veure el rinoceront blanc. Podràs fer safaris a peu amb aquest fantàstic animal en extinció, com també, entrar a l’àrea dels lleons per veure’ls en acció. No oblidis que si tens sort, a més, podràs veure un kudu albí, fet molt estrany de veure enlloc més!

5.- RESERVA NATURAL DE MALOLOTJA

Aquesta reserva es troba situada entre les muntanyes més altes del país, on podràs gaudir de diferents trekking de més d’un dia per paisatges espectaculars i poblats ben rurals. Allà, també es troba la mina més antiga del món que es diu Ngwenya. Situada a prop de Piggs Peak, és una molt bona opció pels amants del senderisme i la muntanya. 

6.- MKHAYA GAME RESERVE

Al sud-est del país trobem aquesta reserva que destaca per la presència de rinoceronts negres. Per visitar-lo, l’hauràs de recórrer en un cotxe de safari del parc o caminant amb un guia. A part de rinoceronts, també pots veure altres animals com girafes, búfals (únic lloc del país on els podràs veure) o l’antílop del sable; entre d’altres. Aquesta reserva està inclosa dins la Wild Card sud-africana. 

Categories: ESWATINI
Etiquetes:
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
ESWATINI: Anècdotes curioses

ESWATINI: Anècdotes curioses

- Sabíeu que l'actual Eswatini abans era coneguda com Swazilandia? L'abril del 2018 Swazilandia va canviar de nom i es va passar a dir Eswatini, encara que avui en dia molta gent encara coneix aquest país com a Swazilandia. El motiu del canvi és principalment...

read more
ESWATINI: La vall d’Ezulwini

ESWATINI: La vall d’Ezulwini

La vall d’Ezulwini és un dels llocs més bonics d’Eswatini. És una parada obligatòria per a conèixer de més a fons la cultura d’un dels països més tradicionals del continent. Seu de la monarquia absoluta parlamentària, aquesta vall també és coneguda com la Vall del...

read more
ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

La reserva de Mlilwane, també coneguda com el paradís exterior d’Eswatini, és un espai de conservació de 4.560 hectàrees que es troba situada a la vall d’Ezulwini. El nom Mlilwane vol dir petit foc en la llengua local, i el nom va sorgir a partir dels nombrosos...

read more
ESWATINI: Hlane Royal National Park

ESWATINI: Hlane Royal National Park

L’Hlane Royal National Park és el parc per excel·lència d’Eswatini. És el parc més gran de tot el país amb unes 30.000 hectàrees. Antigament el parc havia servit com a àrea privada de caça del rei fins que el rei Mswati III el va protegir. Actualment el parc el...

read more
ESWATINI: Phophonyane Falls

ESWATINI: Phophonyane Falls

Aquestes cascades estan situades a dins d'una reserva privada natural petita d'unes 500 hectàrees, la reserva natural del Lodge que rep el mateix nom que les cascades: Phophonyane Falls Lodge. Aquesta reserva té paisatges fantàstics. La travessa el riu Phophonyane pel...

read more

0 Comments

Submit a Comment