ESWATINI: Anècdotes curioses

girona_1990_people

desembre 29, 2021

– Sabíeu que l’actual Eswatini abans era coneguda com Swazilandia?

L’abril del 2018 Swazilandia va canviar de nom i es va passar a dir Eswatini, encara que avui en dia molta gent encara coneix aquest país com a Swazilandia. El motiu del canvi és principalment lingüístic i per acabar, també amb el nom del passat colonial. 

Els britàncis l’anomenaven Swaziland, la terra dels swazis. Ara, al 2018 (50 anys després de la independència), el rei Mswati III ha decidit que el nom sigui Eswatini, que també significa la terra dels swazis però en llengua local. 

Eswatini (o també conegut anteriorment com Swazilandia)

– Sabíeu que Eswatini és el país més petit de l’hemisferi sud?

Amb una superfície de poc més de 17.000 quilòmetres quadrats i al voltant d’1 milió d’habitants, Eswatini és considerat el país més petit de l’hemisferi sud. 

El país més petit del món és Ciutat del Vaticà, seguit de Mònaco i Nauru. Eswatini es troba a la posició 45, just després de Timor Oriental.

Eswatini.

– Sabíeu que a Eswatini encara hi ha vigent un sistema de monarquia absoluta?

Actualment, només queden 7 monarquies absolutes al món, i una d’elles és Eswatini (la resta són Brunei, Arabia Saudi, Qatar, Emirats Àrabs, Oman i Ciutat del Vaticà). Aquesta monarquia és una de les més antigues de la història, ja que Eswatini és dels únics països africans que van mantenir, després de la seva independència dels colonitzadors, el mateix règim que tenia abans. 

El rei a Eswatini practica la poligamia. No se sap del cert el número de dones i fills que té, però cada any es celebra un festival anomenat Umhlanga on dones verges del país ballen pel rei perquè aquest les esculli com la seva dona. Si vols saber-ne més sobre la història d’aquest país, pots clicar aquí.

Celebració del Umhlanga (foto extreta de www.peacecorps.gov)

– Sabíeu que Eswatini és el país amb la taxa de sida més alta del món?

Eswatini és el país amb el major número d’infectats de sida del món. Segons dades del 2017, s’estima que el 25% de la població està infectada amb aquest virus.

Interior d’una casa swazi.

– Sabíeu que Eswatini és un dels països més homogenis d’Àfrica?

Al contrari de la majoria de països africans on trobem diferents grups tribals en un mateix territori, a Eswatini el 90% de la població és swazi. 

Parlen el mateix idioma que té algunes característiques curioses com alguns mesos de l’any que els anomenen a partir de l’animal que dóna llum en aquell mes de l’any. Per exemple, el novembre es diu com impala perquè és quan neixen la majoria d’aquests animals. 

Poble swazi.

– Sabíeu que el regnat de Sobhuza II és considerat el regnat més llarg dels que es té constància de la història de la humanitat?

Sobhuza II, va ser el rei que va declarar la independència del país l’any 1968. Aquest rei és considerat el que ha regnat durant més anys en tota la història mundial. Sabeu quants anys? 82 anys i 254 dies!

Va ser proclamant rei el 1899 amb només quatre mesos després que el seu pare Ngwane V patís una mort sobtada. La seva mare i el seu oncle van ostentar la regència del país fins al 1921, quan Sobhuza va ser major d’edat. Va governar el país de forma absolutista durant la independència fins a la seva mort el 1982. Va ser succeït pel seu fill Mswati III.

El rei Sobhuza II durant la declaració d’independència del país l’any 1968.

Categories: ESWATINI
Etiquetes:
ESWATINI: Tips per a la conducció

ESWATINI: Tips per a la conducció

Aquí teniu uns quants consells que us poden ser útils per viatjar a Eswatini amb cotxe:  A Eswatini es condueix per l’esquerra, com a Anglaterra. Al principi, et sents estrany pensant que ho estàs fent malament en tot moment, però t’hi habitues fàcilment. Et caldrà...

read more
ESWATINI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

ESWATINI: Informació pràctica i els seus imprescindibles

Capital: Mbabane Superfície: 17.364 km2 Habitants: 1.148.130 habitants (2019) Densitat població: 66,12 habitants per km2.  Idiomes: Els idiomes oficials d'Eswatini són l'anglès i el swazi. Penseu que en aquest país, el 90% de la població pertany al mateix grup...

read more
ESWATINI: La vall d’Ezulwini

ESWATINI: La vall d’Ezulwini

La vall d’Ezulwini és un dels llocs més bonics d’Eswatini. És una parada obligatòria per a conèixer de més a fons la cultura d’un dels països més tradicionals del continent. Seu de la monarquia absoluta parlamentària, aquesta vall també és coneguda com la Vall del...

read more
ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

ESWATINI: Mlilwane Wildlife Sanctuary

La reserva de Mlilwane, també coneguda com el paradís exterior d’Eswatini, és un espai de conservació de 4.560 hectàrees que es troba situada a la vall d’Ezulwini. El nom Mlilwane vol dir petit foc en la llengua local, i el nom va sorgir a partir dels nombrosos...

read more
ESWATINI: Hlane Royal National Park

ESWATINI: Hlane Royal National Park

L’Hlane Royal National Park és el parc per excel·lència d’Eswatini. És el parc més gran de tot el país amb unes 30.000 hectàrees. Antigament el parc havia servit com a àrea privada de caça del rei fins que el rei Mswati III el va protegir. Actualment el parc el...

read more
ESWATINI: Phophonyane Falls

ESWATINI: Phophonyane Falls

Aquestes cascades estan situades a dins d'una reserva privada natural petita d'unes 500 hectàrees, la reserva natural del Lodge que rep el mateix nom que les cascades: Phophonyane Falls Lodge. Aquesta reserva té paisatges fantàstics. La travessa el riu Phophonyane pel...

read more

0 Comments

Submit a Comment