NAMIBIA: Informació pràctica i els seus imprescindibles

girona_1990_people

gener 10, 2021

Capital: Windhoek

Superfície: 824.292 km2 

Habitants: 2.448.000 habitants (2018)

Densitat població: 2,97 habitants per km2. 

Idiomes: Idioma oficial és l’anglès, tot i que bona part de la població negre parla també l’Owambo. També és molt present l’alemany i l’afrikaans que van ser llengües oficials fins la independència de Namíbia (1990). A part, trobarem altres idiomes entre la població de Namibia com el nama, el romanyo, l’oshiwambo, l’herero…

Moneda: La moneda oficial del país és el Dòlar Namibià (NAD). Al canvi, 1 euro són 17 NAD. Pots mirar el canvi actual, al següent enllaç.

Clima: 

Conducció carreteres: Exceptuant la zona nord de la Costa dels Esquelets, la part occidental de Caprivi (Mahango Nationa Park) i la zona d’Opuwo i les Epupa Falls, la resta de carreteres (inclús per dins el parc Etosha) es poden fer bé en un turisme. Hi ha forces carreteres de grava i terra, molt solitàries, però en bon estat. Amb un 4×4 sempre podràs anar a més velocitat que no amb un turisme per les carreteres de Namíbia.  

Per lloguer de cotxes, aquí us deixem un article per valorar les diferents propostes. I aquí podràs llegir els TIPS principals per viatjar amb cotxe a Namíbia. 

Internet / targeta SIM: Namíbia és un país amb una extensió immensa de terreny, i alhora molt despoblat, amb només 2,97 habitants per km2. En vàries zones del país no tindràs cobertura d’Internet, com tota la zona del Kaokoland i la Costa dels Esquelets, situada al nord i nord-oest de Namíbia. Per tant, si vols fer una ruta per allà et recomanem que miris tota la informació abans perquè no tindràs Internet. Durant la nostra estada a Namíbia, nosaltres vam comprar una targeta local de l’empresa MTC que ens va costar 67 NAD (uns 3.70 euros) i on anava inclòs durant una setmana 3GB de dades i trucades (programa Super Aweh). Podràs comprar els diferents programes en el supermercat, tot i que per a obtenir la SIM hauràs d’anar a una de les botigues de les operadores telefòniques per tal que et registrin en el sistema.

Visa: Pels passaports espanyols, no és necessari tenir una visa per a entrar al país com a turista. Et permeten una estada màxim de 90 dies al país.

Pressupost: En total, vam estar 46 dies a Namíbia en dues entrades que vam fer al país. La primera va ser al desembre del 2021 on vam visitar el Fish River Canyon, Lüderitz, vam anar a passar el Nadal a la franja de Caprivi i vam fer una ruta per la zona del Kaokoland i les Epupa Falls. La segona va ser al febrer del 2022 quan vam tornar d’Angola per anar direcció a Malawi. Vam gastar un total de 1.259,07 euros per persona, on vam gastar tamé diners per a celebrar el Nadal i cuinar una escudella catalana per a tota la família Nguema; i també tot el tema de reparacions del vehicle (rodes, revisió…) i una nevera per tal de poder guardar les insulines. A continuació, teniu desglossat totes les despeses de Namíbia:

QUÈ VEURE A NAMÍBIA?

1.- DESERT DEL NAMIB: PARC NACIONAL NAMIB-NAUKLUFT i SESRIEM 

Declarat Patrimoni de la Humanitat, la paraula Namib significa “enorme” en llengua nama. Té una extensió de 162.000 km2 que rodeja tota la costa atlàntica, des del riu Orange (frontera natural amb Sud-Àfrica) fins a la frontera amb Angola. És considerat el desert més antic del món. Sesriem és la població d’entrada al Parc Nacional on podreu veure els famosos arbres petrificats de Sossuvlei. 

2.- SOLITAIRE i WALVIS BAY

Recorregut d’un dia visitant la famosa estació de servei amb aires vintages de Solitaire, parant a esmorzar per menjar-vos els famosos “Apfelstrudel” i aprofitant per posar gasolina direcció a la població de Walvis Bay. Aquesta, està situada a la costa atlàntica on podreu gaudir de la seva posta de sol, les seves salines i els flamencs roses a la riba de l’oceà.

3. SWAKOPMUND – SKELETON COAST – CAPE CROSS

El recorregut puja per la costa oest passant per Swakopmund, una ciutat amb una forta presència colonial alemana als seus edificis i carrers. 

Tot seguit, us endinsareu dins la costa dels esquelets, una zona on hi ha forts corrents marins provocats per la corrent marina de Benguela. Aquesta corrent provoca fortes boires oceàniques i un onatge molt fort que han fet que sigui un lloc freqüent de naufragi de vaixells. Actualment, s’hi poden veure diferents vaixells naufragats. 

Un dels punts importants a veure en aquesta costa, és Cape Cross, situat a 120 km de Swakopmund. És un cap molt famós per la seva gran població de lleons marins. És una de les colònies més grans del món. En alguna època, pot arribar a uns 200.000, ja només per això és un dels punts del país que no et pots perdre si t’agraden els animals!

4. SPITZKOPPE

Spitzkoppe és la muntanya de granit més famosa de tot Namibia, meca de molts escaladors però que per nosaltres és un dels millors llocs a visitar del país encara que no practiqueu aquest esport. Aquesta formació rocosa té molt interès des del punt de vista geològic formant parets amb formes estranyes i arcs rocosos increïbles. Compta amb pintures rupestres d’entre 2.000 i 4.000 anys i es considera un lloc màgic per la població San que habita a la zona. És un dels millors llocs també per veure cels estrellats a la nit, caminar per estranys paisatges i veure postes de sol impressionants.

 

5. ETOSHA NATIONAL PARK

La ruta avança cap al millor parc per excel·lència per divisar animals de tot tipus. Etosha, és el millor parc nacional per l’avistament d’animals en llibertat del país. Destaquen 4 dels big Five, ja que no és possible veure búfals d’aigua. També s’hi poden veure girafes, zebres, springboks, oryx, hienes i gossos salvatges, xacals, estruços, etc. 

A part, dels safaris a través d’un guia del parc, es pot recórrer el parc amb el cotxe propi (no és necessari 4×4) i fer-te la teva pròpia ruta a dins del parc. Pots allotjar-te a dins del parc, on hi ha diversos campaments o bé, dormir a fora on també hi ha una gran oferta d’allotjaments. 

6. WATERBERG PLATEAU

Waterberg Plateau destaca per la seva muntanya de 200 m d’altitud però que és totalment plana per la part de dalt. Aquest fantàstic altiplà medeix 50 km de llargada i 16 d’amplada, paradís d’una gran diversitat d’aus i plantes endèmiques de la zona. Es poden fer activitats d’avistament de rinoceronts amb safaris contractats i també pel teu compte, es poden fer diverses rutes per l’altiplà amb unes grans vistes del teu voltant. És un bon punt de parada entre el recorregut Windhoek- Etosha. 

7. CAPRIVI

La franja de Caprivi és una zona poc turística que molta gent no para i només la fa servir com a zona de pas per arribar fins a Botswana o  les cascades Victòria. A nosaltres, és una zona que ens va agradar molt perquè veus la vida africana autèntica. És una de les zones més poblades de tot el país, on no pares de passar per petites poblacions al voltant de la carretera i el riu Zambezi, olorant l’essència d’Àfrica. També és una bona zona per visitar el Mahango Game Reserve, una reserva petita però especial per les espècies que s’hi poden avistar. També és una bona zona per veure hipopòtams, únic lloc per veure’ls de tot el país. 

8. EPUPA FALLS i OPUWO

Opuwo és la població que serveix com a punt de partida cap aquesta regió de Kunene, situada al nord-oest del país i el cor cultural d’aquesta regió. Al voltant de la ciutat, hi ha uns quants poblats himbas. En aquesta zona, destaquen les cascades Epupa (a uns 250 km d’Opuwo), que serveixen de frontera natural amb el país veí, Angola. Aquestes cascades, es formen gràcies el gran salt d’aigua del riu Kunene, d’uns 20/30 m d’alçada. La carretera que va a aquestes cascades, és bastant dolenta, recomanable el 4×4 i fer nit als allotjaments pròxims a  les cascades.

9. FISH RIVER CANYON

És un dels canyons més grans del món, es troba a unes 8h de Windhoek. Es pot fer una ruta molt exigent de 5 dies caminant (85km) o bé, una ruta per diferents miradors que en un dia la pots fer. Aconsellen anar al mirador principal on et pots fer una idea de com és el canyó. Hi ha un altre mirador, el Hiker’s point (2,5km), però el camí molts cops està ple de roques punxegudes i la gent punxa roda. Si es té temps es pot fer caminant. El preu de l’entrada és de 80 NAD/pers i 10 NAD/cotxe.

Hi ha dues localitats com a base per visitar el canyó: una és Hobas (al Nord del parc, és la perfecte per anar als miradors principals) i l’altre és Ai-Ais (al Sud, per les zones termals). 

10. LÜDERITZ i KOLMANSKOOP

La zona de Lüderitz és una àrea força remota de Namíbia, situada al sud del país, que va ser un lloc molt important per la recerca de diamants, però que ara s’ha convertit en un dels centres pesquers més importants del país, amb una costa i una península molt interessant a descobrir, així com també pobles fantasmes miners a fotografiar i fauna a buscar com els pocs cavalls salvatges que queden en aquesta zona. Una visita molt interessant si tens temps per a descobrir aquest vast país que és Namíbia.

11. MUNTANYES BRANDBERG

És una de les formacions muntanyoses més altes del país, amb més de 1.800m d’altitud totes elles. El pic més alt és el Königstein, amb 2.573m. Es troba a uns 30 km de Uis. Aquestes muntanyes estan formades per granit i destaquen per les seves coves on s’han trobat gran quantitat de pintures rupestres de més de 4.000 anys d’antiguitat. La més famosa s’anomena “White Lady”, la dama blanca, una pintura rupestre feta pels bosquimans de més de 2.000 anys d’antiguitat i que representa en realitat un xaman de l’època. 

És un lloc màgic i espiritual per moltes tribus de la zona. La visita es pot fer de 8.00-17h però no pot fer-se per lliure.  Cal pagar l’entrada al recinte (100 NAD/pers) que inclou el guia local que t’acompanyarà durant el trekking per la zona. Es recomana donar una petita propina al finalitzar la ruta si la visita t’ha agradat.

12. TWYFELFONTEIN

És una vall habitada des de fa 6.000 anys. És patrimoni de la Humanitat, on hi podem trobar pintures rupestres molt boniques representant figures humanes juntament amb animals salvatges. Cal visitar  a prop d’aquesta població, els Organ Pipes, o tubs d’orgue, unes roques volcàniques de basalt conegudes per aquest nom per la seva forma. El preu de l’entrada és d’uns 100 NAD/pers i inclou el guia. 

13. KEETMANSHOOP i el QUIVER TREE FOREST

Keetmanshoop, és una petita ciutat que destaca per la seva església de l’época colonial, i l’oficina de correus imperial que ara és l’oficina de turisme. És lloc de parada, per treure diners, per omplir dipòsit, etc… A 15km hi ha el parc Quiver Tree Forest, que està ple de Aloes Dichotomas centenaris situats a dins d’una granja anomenada Gariganus. Per accedir-hi has de dirigir-te al Lodge Gariganus i pagar una tasa de 75 NAD. A dins , hi ha un aparcament on deixar el cotxe i  pots fer la visita a peu. 

Es pot visitar també Giant’s Playground: una extensió de terreny que té roques amb formes curioses. Cal agafar la C17 ( sortir de la granja a l’esquerra) i conduir uns km. A la dreta, es veurà una tanca on hi ha un cartell del lloc. Obrir la tanca i entrar-hi amb el cotxe, conduir uns km i deixar cotxe aparcament.  Hi ha un camí que es poden anar vient les roques una a sobre les altres (vigilar no perdre l’orientació). 

Categories: NAMIBIA
Etiquetes:
NAMIBIA: Els Stone Men, el misteri del nord de Namíbia

NAMIBIA: Els Stone Men, el misteri del nord de Namíbia

Si condueixes per les carreteres del nord de Namíbia i, de cop i volta, veus una escultura de pedra en forma d’home que està en una determinada posició, voldrà dir que has aconseguit veure un dels misteriosos Stone Men que es troben situats al Kaokoland, una àrea...

read more
NAMIBIA: Lüderitz i Kolmanskoop

NAMIBIA: Lüderitz i Kolmanskoop

Lüderitz és una població costera que es va crear a partir de la febre dels diamants que va tenir lloc a finals del segle XIX. Aquesta ciutat es troba situada al sud del desert del Namib, i per arribar-hi hauràs de travessar per una carretera d’asfalt diferents dunes a...

read more
NAMIBIA: La regió de Kaokoland, al nord de Namíbia

NAMIBIA: La regió de Kaokoland, al nord de Namíbia

Namíbia és un dels països més especials d’Àfrica, sobretot pel que fa al seu paisatge. Destaca per tenir una gran extensió, dominada pel desert del Namib i la costa atlàntica, i per altiplans rocosos i carreteres de terra amb una nul·la densitat de població. El nord...

read more
NAMIBIA: El Fish River Canyon

NAMIBIA: El Fish River Canyon

El Fish River Canyon és una de les parades més boniques si visites Namíbia. De fet, és la segona atracció turística més visitada del país. Tanmateix, per arribar-hi necessitaràs invertir temps ja que el canyó es troba situat a la part sud del país, enmig d’un...

read more
NAMIBIA: Una història de genocidis

NAMIBIA: Una història de genocidis

Si us preguntem per un país que hagi patit un Apartheid i un genocidi ètnic durant el segle XX, pocs us podríeu imaginar que el país del que estem parlant és Namíbia.  La història de Namíbia durant el segle XX és realment colpidora. Va patir el primer genocidi...

read more
NAMIBIA: La franja de Caprivi – Mahango

NAMIBIA: La franja de Caprivi – Mahango

La franja de Caprivi és potser una de les parts de Namibia menys visitades però a la vegada amb una forma curiosa que crida l’atenció. És un bracet de terra d’uns 400 quilòmetres zonals i només 25 de meridionals dins el mapa de Namíbia, on predomina la població negra...

read more
NAMIBIA: La família Nguema

NAMIBIA: La família Nguema

Ja començava a fosquejar i encara no teníem lloc per a dormir. Ens havíem llevat a Otjiwarongo, al nord-centre del país, on vam acomiadar-nos de la Núria i la Susana, dues amigues tot-terreny amb les que vam compartir els primers 15 dies de viatge de Namíbia. Ara, ja...

read more
NAMIBIA: Waterberg Plateau

NAMIBIA: Waterberg Plateau

Waterberg Plateau és un parc natural de Namibia que es troba a mig camí entre la capital Windhoek i l’Etosha NP. S’anomena així, perquè la principal atracció del parc és la muntanya característica que té, un altiplà de 50 km de llarg i 16 d’ample. Alguns, l’anomenen...

read more
NAMIBIA: Les tribus Himba, Herero i Damara

NAMIBIA: Les tribus Himba, Herero i Damara

Els grups ètnics presents a Àfrica són molt nombrosos. A cada país, podem trobar diverses comunitats que conviuen sota un mateix territori, que en la majoria de vegades ha sigut traçat a partir de les mans de les potències colonitzadores. Un dels fets més...

read more
NAMIBIA: Etosha National Park

NAMIBIA: Etosha National Park

Informació general d’Etosha NP. És un dels parcs naturals més grans de tot el món, amb una extensió d’uns 22.270 km² i únic perquè està situat a un “Salt Pan”, una llacuna salada seca que la seva superfície està coberta de carbonats. Aquest és el motiu perquè...

read more

0 Comments

Submit a Comment