Situat al sud del país, és una visita obligatòria per tots els que viatgem a Namíbia. El Parc Nacional Namib-Naukluft amb una superfície de 50.000 km2 (com tot Estònia o tot Aragó) és la zona més accessible per visitar el sud del Desert del Namib, considerat el desert més antic del món. El poble de Sesriem, situat a unes 5 hores de Windhoek amb 4×4 (conduint bona part del trajecte per carreteres solitàries i de grava -De Windhoek a Rehoboth per la B1, a Rehoboth trencarem a l’esquerra per la C24 i al final d’aquesta carretera, seguirem per la C19 fins arribar a Sesriem-), és la porta d’entrada al desert.
La sorra argilosa que caracteritza el Namib prové del desert del Kalahari. Durant tots aquests segles, el clima semiàrid de la zona i els processos eòlics han transportat la sorra de l’interior cap a la costa Atlàntica de Namíbia cobrint-la de sorra argilosa, des de la frontera del riu Orange (taronja pel color del terra) fins a la frontera amb Angola.
A Sesriem hi trobem allotjaments (des de lodges exclusius fins a càmpings) i tot tipus de serveis. Allà és on heu de pagar l’entrada al Parc Nacional (80 NAD per persona i dia + 10 NAD pel vehicle). Si viatgeu durant temporada alta, és molt recomanable reservar amb antelació els allotjaments perquè al ser un dels llocs imprescindibles a Namíbia, són molts els turistes que ho visiten.
Nosaltres vam dormir al Sesriem Campsite gestionat per l’empresa estatal de turisme Namibia Wildlife Resort (NWR) que gestiona els allotjaments a les zones protegides del país. El preu per persona/nit va ser de 490 NAD. És un zona d’acampada senzilla amb dutxa i electricitat inclosa. El més important d’aquest càmping és la seva localització, ja que es troba dins el Parc Nacional i això ens permet poder sortir una hora abans que s’obrin oficialment les portes i, per tant, poder ser dels primers a visitar el Desert del Namib i veure la sortida del sol des de la Duna 45.
Molt recomanable, doncs, reservar opcions d’allotjament que es trobin ja dins el parc per poder sortir una hora abans que la resta de visitants. Les portes del parc s’obren oficialment a la sortida del sol, i es tanquen a la posta de sol.
Al vespre, per anar a sopar, recomanem un buffet lliure al Sossusvlei Lodge (un resort de luxe a Sesriem, però que hi pots accedir per anar al restaurant) on podreu provar els diferents tipus de carn i peix que es poden trobar a Namíbia entaulats just al costat del desert del Namib i sota les estrelles. El cost per persona és de 360 NAD.
Llocs a visitar:
– DUNA 45: Situat a uns 45 km de Sesriem per una carretera asfaltada de molt bon estat que creua el parc, és la duna accessible més alta del desert del Namib. Si dorms a dins al parc, com vam fer nosaltres, recomanem que t’aixequis molt aviat per poder ser dels primers a arribar, caminar fins a dalt de la Duna 45 i poder veure la sortida del Sol que ha de ser realment espectacular. Nosaltres, el dia que hi vam anar, feia un dia grisós però igualment va ser meravellós la visió que tens de tot el desert des de dalt la Duna 45.
– DEATHVLEI: És una zona de llacs (vlei) on ja no hi ha aigua, però hi sobreviuen arbres mil·lenaris fossilitzats que deixen una estampa preciosa de colors: el blanc de la sal del llac mort, la fusta dels arbres plantats enmig del salar i el color argilós de les dunes al fons. Un dels paisatges icònics de Namíbia. Per accedir-hi, tens dues opcions: hi accedeixes amb el teu 4×4 (amb coneixements tècnics per conduir al desert i baixant la pressió dels neumàtics per no quedar-te encallat) o pagues un servei de Shuttle Bus que té un cost de 180 NAD per persona i que realitza el recorregut fins a Deathvlei d’anada i tornada.
– BIG DADDY: Aquesta duna és la que rodeja el Deathvlei. És pot accedir a dalt de tot per veure una perspectiva de tot el Desert del Namib i de Deathvlei. A prop d’aquesta duna, també es troba el BIG MAMMY.
– SOSSUSVLEI: Sossusvlei rep aquest nom per la quantitat de llacs (vlei) que es formen a la zona quan plou. Està una mica més apartat que Deathvlei i és recomanable veure aquesta zona si ha plogut recentment. Si no és aquest cas, molt més recomanable veure el Deathvlei.
– EL CANYÓ DE SESRIEM: Aquest canyó es troba a fora del parc, a uns 4 km de Sesriem. D’una distància aproximada de 3 quilòmetres, té entre 2 i 4 milions d’anys d’història. Nosaltres hi vam anar a la tarda i no vam trobar a ningú. Una bonica passejada a 40 metres de profunditat. Sobretot, vigileu de no deixar res visible al cotxe ja que nosaltres al tornar ens vam trobar un grup de simis que estaven enfilats jugant al nostre cotxe.
0 Comments